Vriendin brengt blije nieuws voordat vader dit kan doen

Vriendin brengt blije nieuws voordat vader dit kan doen

De geboorte van je zoon of dochter bekendmaken aan familie en vrienden is één van de mooiste momenten van je leven. Vlak na de daadwerkelijke geboorte van dat ukkie, natuurlijk. Helaas gunde een vriendin van dit nieuwe gezin de vader dit moment niet en bracht ze het goede nieuws zelf al.

Stel je voor dat je aan het bevallen bent. Enkele belangrijke familieleden en vrienden zitten met knikkende knieën in de wachtkamer en je vriendin - een kinderarts - zit erbij. Via whatsapp houdt zij contact met het personeel op de kraamafdeling. Op het moment dat je dochter wordt geboren - het moment waarop je er überhaupt achter komt dat je een dochtertje bij je droeg - krijgt die vriendin een appje van een verpleegkundige. Ze houdt het nieuws niet voor zich, maar deelt het meteen met de rest van de wachtkamer. Nog voordat de nieuwbakken vader dus zelf de kans heeft gekregen dit geweldige nieuws te delen.

Lopen op wolken

Het overkwam Reddit-vader NewDad_Throwaway. Hij opende een post waarin hij andere Reddit-gebruikers vroeg wat zij van de situatie vonden. Hij had het gevoel dat hem dat belangrijke, speciale moment was afgenomen, waar hij die negen maanden lang naar uit had gekeken. “Iedere vader kent dat gevoel waarschijnlijk. Dat intense gevoel van overwinning op het moment dat je vanaf de kraamkamer naar de wachtkamer wandelt. Dichterbij lopen op wolken kom je niet!”

Hij was op z’n zachtst gezegd dan ook enorm teleurgesteld toen hij merkte dat de voltallige wachtkamer gemaakt-verrast op zijn nieuws reageerde. Hij had het gevoel dat hem één van de belangrijkste momenten in zijn leven was ontnomen door een veel te enthousiaste vriendin die haar gepaste afstand had moeten bewaren.

Hoe hebben jullie (partners) dat moment ervaren?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50