Voormalig borstkankerpatiënt creëert ‘Geen borstvoedingszone’ in ziekenhuis

Voormalig borstkankerpatiënt creëert ‘Geen borstvoedingszone’ in ziekenhuis
  • in Moeder
  • 0
  • 8532
  • 22/10/2018

Toen voormalig borstkankerpatiënt Meghan Koziel moeder werd van een prachtige baby, had ze er geen zin om haar medisch verleden aan elke verpleegkundige uit te leggen. Dus besloot ze dat op een creatieve manier op te lossen door een ‘Geen borstvoedingszone’ in het ziekenhuis te creëren.

In de verloskundekamer hing ze een zelfgemaakte poster boven haar bed waarop duidelijk vermeld staat ‘Geen borstvoedingszone. Ook al is het geven van borstvoeding een bijzondere taak, pas toch op voordat je ernaar vraagt. Ons kleine wonder krijgt flesvoeding en dat zal haar toekomst niet aantasten. Deze moeder is een overlever.’

Lees ook:
10% ontdekt symptomen borstkanker tijdens zwangerschap

Borstkanker

In 2015 kreeg Meghan te horen dat ze borstkanker had. Ze was nog maar 26 en moest beide borsten laten verwijderen gevolgd door allerlei agressieve therapieën. Daarom kan ze helaas geen borstvoeding geven.

Het ziekenhuispersoneel was meteen fan van haar poster en ook anderen reageerden via social media positief op de poster. Toch kreeg ze ook veel ongevraagd advies. Zo werd geopperd om gebruik te maken van de moedermelkbank. Meghan legt uit dat dat voor haar helaas niet is weggelegd, want dat is bedoeld voor te vroeggeboren kindjes of meerlingen. Voor voormalige borstkankerpatiënten wordt de melk helaas niet door de verzekering vergoed en het is te duur om dat zelf te bekostigen. Ook werd ze gewezen op een Facebookcommunity waar moedermelk wordt aangeboden, maar Meghan vond dat absoluut geen goed idee, omdat de melk niet is getest en ze niet het risico wil lopen dat haar kind wordt besmet met ziektes.

Gelukkig kind zonder borstvoeding

Ook zonder borstvoeding is Meghan ervan overtuigd dat haar kind gelukkig kan opgroeien. “We maken allemaal beslissingen die we het beste vinden voor ons gezin. En het gaat een ander niets aan als ze er zelf geen last van hebben. Laat je kind opgroeien in liefde en blijdschap en je krijgt een geweldige baby!”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50