Stewardess geeft tips over kinderen vermaken in het vliegtuig

Stewardess geeft tips over kinderen vermaken in het vliegtuig
  • in Moeder
  • 1
  • 30885
  • 24/10/2021

Voor kinderen is het een spannende belevenis: samen met hun ouders op reis met het vliegtuig. Maar veel ouders ervaren een vliegreis als stressvol. Vooral ouders van jonge kinderen vinden het spannend om hun kleintje mee te nemen.

Volgens oud-stewardess Kelly Eroglu (40) valt het allemaal best mee. Ze heeft 21 jaar ervaring met vliegen en in die tijd een hoop ouders met hun kroost begeleid tijdens de reis. In al die tijd heeft ze wel een idee over hoe ouders ervoor kunnen zorgen dat de vlucht zo relaxed mogelijk verloopt. In Dailymail deelt ze haar tips:

Lees ook:
Waarom ik als moeder niet op vakantie wil naar het buitenland

Blijf rustig!

De duidelijkste tip: blijf rustig! Kelly: “Ik zie vaak dat relaxte ouders relaxte kinderen hadden en ouders die in de stress zaten ook onrustige kinderen mee hadden. Probeer als ouder dus zo rustig mogelijk te blijven. Accepteer dat het tijdens de reis soms anders gaat dan jullie thuis gewend zijn of dan jullie hadden verwacht.”

Eigen snacks

Ondanks dat je tijdens de meeste vluchten wel wat te eten krijgt of kan kopen, is het toch aan te raden om - waar mogelijk - wat voorverpakte snacks van thuis mee te nemen. “Kies wat snacks waarvan je weet dat je kinderen dit lekker vinden. Zo voorkom je dat ze hongerig (en dus chagrijnig) worden, omdat ze niets lusten uit het vliegtuig,” aldus Kelly.

Vermaak

“Wat bij mijn kinderen goed werkt: zorg voor vermaak in het vliegtuig! Vooral kleine knutselwerkjes zijn een hele goede tijddoder. Laat de kinderen een tekening voor de piloot maken als bedankje (misschien mogen ze wel in de cockpit!), geef ze speciale stickers die op het raam geplakt kunnen worden (en die er ook weer af kunnen!) of zoek een ander makkelijk te maken knutselwerkje uit.”

Elektronische apparaten

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder iPads en draagbare spelcomputers. Het ideale vermaak voor in een vliegtuig! Zorg dat je de boel thuis hebt opgeladen. In veel vliegtuigen kunnen apparaten alsnog wel opgeladen worden, maar helaas niet altijd.” Ook voor te grote koptelefoons die in het vliegtuig te koop zijn heeft Kelly een tip: leg een opgerolde sok op het hoofdje van je kind, zodat de koptelefoon wel past.”

Houd rekening met jetlags

Kelly: “Hoe heerlijk je kinderen in het vliegtuig soms ook kunnen slapen: overweeg ze soms toch maar wakker te maken als dat betekent dat ze anders klaarwakker zijn als het midden in de nacht is op plaats van bestemming. Het vergt wat rekenwerk, maar het kan het waard zijn.”

Iets voor tijdens het landen

Door de druk in de cabine kan landen pijnlijk zijn voor de oren van kinderen. Door je kleintje veel te laten slikken kan je voorkomen dat het pijn gaat doen. Maar hoe leg je dat een klein kind uit? Kelly legt uit: “Geef je kind een lolly, een speentje of iets anders waar hij of zij op kan sabbelen, zodat je kindje wordt aangemoedigd om te slikken. Houd er rekening mee dat het van dalen tot landen soms wel 40 minuten kan duren. Het is dus handig als je iets geeft wat langere tijd mee gaat.”

Hebben jullie nog goede tips voor vliegen met kinderen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    ( net terug van vliegreis met 5 kids onder 10 )

    Ligt eraan hoe klein ze zijn. Onze dreumes schreeuwde vooral en gooide alles van zich af, ook snacks. Die lieten we gewoon lopen in het pad, was het relaxed voor het hele vliegtuig. Tekenen met potloden, geen stiften want doppen vliegen nog weleens uit de handen … onder je stoel.. om érgens te verdwijnen. Als het ff kan kies een bestemming waar men tolerant is tegenover kleintjes. Turken zijn gek op kleintjes bv en die maakte het niks uit dat onze kleinste drama schopte. Pop its zijn ook leuk vermaak. Voor de grote hadden we filmpjes. Tis echt die kleintjes die het lastig kunnen maken. Onze mini was nog te temmen met kaasblokjes. Ze hadden ook allemaal een snackbag. Eentje voor heen en eentje voor terug ( vergeet niet om je “terug zakje” in de koelkast te leggen als je er kaas blokjes in doet 😅😅..)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50