Vitamine en voeding dragen bij aan huidversteviging - Gastblog door Fajah Lourens

Vitamine en voeding dragen bij aan huidversteviging - Gastblog door Fajah Lourens
  • in Lifestyle
  • 26
  • 6140
  • 13/08/2018

“Accepteer je slappe buikje”. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is deze acceptatie essentieel om je gelukkig te voelen na een bevalling. Het kan zijn dat je door de bevalling misschien last hebt van striae of loshangend vel. Het is een veel voorkomend probleem bij het krijgen van een kind, maar wat doe je er aan?

Een van de oplossingen is het ondergaan van een operatie waarbij loszittend huid/striae wordt weggesneden.  Je navel wordt dan verplaatst en je krijgt een litteken over de breedte van je buik. Ik kan mij voorstellen als je vel zodanig over je broek hangt, dat je de operatie in overweging neemt. Luister vooral naar jezelf en niet naar andermans mening.

Is je huid alleen slap als je vooroverbuigt of zit?  Dan kunnen buikspieroefeningen een uitkomst bieden. Buikspieren kunnen namelijk groeien waardoor ze iets vooruit komen te staan en je huid weer strakker trekt. Je kan ook elke dag het douchen afsluiten met ijskoud water. Dit is goed voor je gezondheid en stimuleert de aanmaak van collageen. Wat ook de aanmaak van collageen stimuleert is het dagelijks innemen van een hoge dosis vitamine C. Inderdaad, collageen is een lichaamseigen stof dat zorgt voor een stralende en jeugdige huid.

Wil je echt in jezelf investeren? Neem dan voor een periode van 3 maanden dagelijks 3 sachets van Altrient C. In dit dubbel placebo onderzoek kan je lezen dat het de elasticiteit van je huid na drie maanden voor 60% verbetert. Ik zit nu op 7 weken en merk dat eelt op mijn voeten zichtbaar minder wordt. 

MSM is niet alleen een wondermiddel voor je huid, ik kan je verzekeren dat het ook helpt bij vele andere lichamelijke problemen.

Lees hier wat MSM allemaal voor je kan betekenen. Ik heb uitgezocht welke vorm MSM je lichaam het beste opneemt en kwam uit op deze variant. Het is belangrijk dat je vitamine inneemt die je lichaam daadwerkelijk opneemt. Kies in dit geval dus niet altijd voor de goedkoopste variant. Een goedkope variant bevat hoogst waarschijnlijk een minimale hoeveelheid aan vitamine waarvan een groot deel ook nog eens wordt afgebroken door je maag. De MSM die ik voor jullie heb geselecteerd is in een poedervorm. Doordat je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt, kun je er maanden mee vooruit. De smaak is bitter dus ik adviseer het in de ochtend te mixen met een verse groente of fruit smoothie.

Het beste supplement voor de bestrijding van cellulitis is DIM. Dit stofje zorgt ervoor dat de oestrogeen in de hormoonhuishouding in balans komt. Ik heb hier bijzonder veel aandacht aan besteed in mijn laatste boek: De cellulite guide. Alle cruciale informatie om weer ‘back in shape’ te komen, staat in deze guide. Ook staat er een training van 8 weken in.

Voeding is zo belangrijk. Niet alleen voor de looks maar ook om je van binnen goed te voelen. Veel mensen zijn bang voor carbs (koolhydraten) en vermijden ze. Een tekort aan carbs zorgt juist voor die slappe huid. Koolhydraten moet je zien als een brandstof die je lichaam dagelijks nodig heeft. Als je niet of niet voldoende carbs inneemt, zal je lichaam ergens anders de brandstof vandaan moeten halen. De aanwezige eiwitten in je lichaam worden daar de dupe van. Eiwitten is immers voeding voor je spieren. Als je een tekort hebt aan eiwitten, breken je spieren af. Met als resultaat: je huid wordt slap. Je zal zeker afvallen, maar hoeveel % vet? Wellicht word je blij van dat cijfertje op de weegschaal maar de huid op je billen en benen gaat hangen en je armen worden slap.

Mijn advies, neem carbs voornamelijk in de ochtend. Neem bijvoorbeeld havermout met amandel melk en wat bosbesjes. Of bak een proteïne pannenkoek en voeg daar vers fruit aan toe.  Wat ik heerlijk vind is een kom amandelmelk of havermelk met veel vers fruit. Ik gooi daar dan 2 dadels doorheen of ik gooi alles door de blender met verse spinazie en een schepje vegan proteïne. Op deze manier krijg je de gezonde nodige hoeveelheid aan carbs binnen. In de middag eet je gerust nog wat fruit, groente en eiwitten. Maak bijvoorbeeld een salade met spinazie en garnalen of roerbakgroenten met kip. Je kan in de middag ook wat rijst toevoegen aan je maaltijd, op voorwaarde dat je de rijst in de avond overslaat.

Succes

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Alle mama’s opgelet! Ik kom jullie vanaf heden wekelijks inspireren en motiveren. Ik zal schrijven over voeding en sporten tijdens én na je zwangerschap. Daarnaast ga ik ook leuke video’s maken. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van loshangend vel op je buik, maar ook als het gaat om huilbaby’s of brutale pubers. Naast fitgirl ben ik namelijk ook al 18 jaar moeder. Lees al mijn artikelen hier.

Liefs Fajah Lourens

Reageer op dit artikel

reacties (26) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50