Vind jij het belangrijk om je kind te laten vaccineren?

Vind jij het belangrijk om je kind te laten vaccineren?

Steeds minder ouders laten hun kinderen vaccineren, berichtte de NRC afgelopen week. Hoe belangrijk vind jij het dat je kind wordt gevaccineerd of juist niet?

Niet alleen in de Biblebelt worden minder kinderen vanwege het geloof van de ouders gevaccineerd, maar ook in bijvoorbeeld Bergen waar veel ouders een antroposofische leefstijl aanhangen en ervan uit gaan dat een kind op een natuurlijke wijze weerstand moet opbouwen tegen besmettelijke ziektes.

Lees ook:
Alles over vaccinaties uit onze encyclopedie

Zorgen

Kinderartsen maken zich zorgen, want ziektes zoals de mazelen zijn nu verdwenen en dat is een luxe, maar als te weinig ouders hun kind laten vaccineren, kan een verdwenen ziekte weer de kop op steken, waarschuwen ze.

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat nog maar 90,2 procent van de 2-jarigen afgelopen jaar was gevaccineerd tegen alle ziekten die de overheid in Nederland heeft uitgebannen, zoals polio, mazelen, tetanus en kinkhoest. Dat zijn 1.720 peuters minder dan het jaar daarvoor.

Vier jaar geleden zakte Nederland voor het eerst onder de grens van 95 procent gevaccineerde kinderen, die volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) om groepsimmuniteit voor mazelen te garanderen, meldt de NRC. En niet alleen voor de mazelen geldt een ondergrens voor groepsbescherming, ook voor andere ziektes geldt zo’n grens.

Twijfel

Er is een groeiende groep ouders die twijfelt over het belang van vaccinaties. Ze schrikken af door verhalen op social media die niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Een verontrustende ontwikkeling volgens kinderartsen, die besloten hebben zich uit te spreken, omdat ze zich zorgen maken.

Hoe sta jij tegenover vaccinaties? Vind jij het goed dat ze er zijn of kies jij er bewust voor om je kind niet te laten vaccineren?

Bron: NRC

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (51) Stuur een bedankje

1 2
1 2

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50