Vijfling maakt gezin meer dan compleet

Vijfling maakt gezin meer dan compleet
  • in Baby
  • 2
  • 4288
  • 26/01/2018

Amy en Chad Kempel hadden gehoopt hun gezin met twee dochters uit te breiden met een derde kind, maar het liep anders dan ze hadden gedacht. Eerder deze maand beviel Amy van een vijfling: twee meisjes en drie jongens.

De vijfling werd op 11 januari via een keizersnede geboren. Lincoln, Noelle, Grayson, Preston en Gabriella zijn ondanks hun vroeggeboorte allemaal gezond, maar moeten de komende maanden nog aansterken in het ziekenhuis.

Lees ook:
De eerste magische kerst met...met een vijfling

Gezondheid

“Mensen vragen ons de hele tijd: ‘En? Heb je al een grotere auto?’ en wij vinden dat het minst belangrijk. Onze zorg is om onze vijf kinderen gezond naar huis te brengen”, zegt Chad. “We hebben nog een aantal maanden te gaan voordat het zover is. Alles wat daarnaast komt kijken is een peuleschil. We zien wel hoe we het geld bij elkaar krijgen. Maar gezondheid? Dat is iets waar je geen controle over hebt.”

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Het ging Amy en Chad niet makkelijk af om kinderen te krijgen. De eerste twee kregen ze via kunstmatige inseminatie. Hun oudste dochter is nu drie jaar en hun jongste 18 maanden. Maar ook kreeg Amy een aantal miskramen.

In 2013 beviel Amy van een tweeling, maar de jongetjes overleden kort na de geboorte. Dat was een enorme klap. Ze zijn dan ook dolblij dat de vijfling nu gezond ter wereld is gekomen.

“We zijn al zes jaar bezig met vruchtbaarheidsbehandelingen om een gezin op te bouwen. We zijn heel erg bekend met de statistieken en met echo’s. Toen de arts een echo maakte van Amy’s laatste zwangerschap, keken we elkaar aan en waren we doodsbang.”

Dankbaar

Amy is iedereen ontzettend dankbaar voor alle steun. Vooral haar man is ze dankbaar, omdat hij altijd zo optimistisch is gebleven. “Er waren zoveel momenten waarop ik bang en onzeker was, maar hij leerde me om hoop te houden en er vertrouwen in te hebben.”

Hoe is het om een meerling te hebben? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Bron: Today.com, Foto: Megan Trant Photography

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50