De eerste magische kerst... met een VIJFLING!

De eerste magische kerst... met een VIJFLING!

De feestdagen zijn sowieso een fijne periode als je kinderen hebt. Samen de kerstboom versieren, de baby in het wipstoeltje die urenlang naar al die gekleurde lampjes kan staren, de blije gezichtjes bij cadeautjes onder de boom... Ik heb er nu al zin in! Voor nieuwe ouders Briana en Jordan Driskell wordt het ook een bijzondere kerst: zij kregen dit jaar namelijk hun VIJFLING!

En die kleintjes kwamen helaas niet zonder slag of stoot. Briana en Jordan probeerden jarenlang op de natuurlijke manier kinderen te krijgen, maar vanwege pcos lukte dit niet. Gelukkig konden ze in het ziekenhuis terecht voor IUI-behandelingen. Helaas mislukten de eerste vier behandelingen, waarop het stel besloot een welverdiende pauze in te lassen. "Na een pauze van zes maanden, wilden we nog één poging wagen. En toen was het raak!" vertelt Briana aan Babble

Lees ook:
Vrouw die zwanger was van een vijfling is bevallen

Complicaties

Niet zomaar raak dus, maar er groeiden maar liefst vijf kindjes tegelijk! "Ik wil graag geloven dat ik voor elke IUI poging één kindje heb gekregen," vertelt Briana grappend. Toch was met dit geweldige nieuws nog geen einde gekomen aan hun zorgen. Integendeel. Briana kreeg het tijdens haar vijfling-zwangerschap voor haar kiezen: zo had ze last van Hyperemesis Gravidarum, kreeg ze hierdoor te maken met uitdrogingsverschijnselen en kreeg ze later in haar zwangerschap pre-clampsie

Zes weken lang had ze bedrust en toen was, met 28 weken en 3 dagen, het moment aangebroken waarop de zwangerschap voor zowel Briana als de baby's te gevaarlijk was. De baby's werden geboren en een spannende tijd op de Neonatologie-afdeling brak aan.

Zes maanden

Inmiddels zijn de baby's ruim zes maanden oud en gaat het uitstekend met ze. Alle vijf doen ze het fantastisch, wat natuurlijk een wonder is. Om dit te vieren, en omdat Briana en Jordan ontzettend uitkijken naar hun eerste kerst met (vijf!) kinderen besloten de kersverse ouders een speciale kerst-shoot te laten doen. Het resultaat is té schattig: vijf van die prachtige baby's in matchende kerst-outfitjes. 

Kijken jullie ook zo uit naar de feestdagen?

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50