Zes interessante podcasts voor moeders 

Zes interessante podcasts voor moeders 

Soms is het heerlijk om op de bank te zitten en even iets voor jezelf te doen, denk bijvoorbeeld aan het luisteren van een podcast. Hou je niet van stilzitten? Dan is het voordeel dat je podcasts kan combineren met andere activiteiten als, wandelen, koken of het huishouden. Podcasts luisteren is al erg populair maar als jij nog niet overgehaald bent, probeer dan deze podcasts voor mama’s of mama’s to be 

Ik ken iemand die 

Nynke de jong maakt podcast afleveringen waar de vraag ‘Ik ken iemand die...’ telkens wordt gesteld. In haar afleveringen zijn verschillende gasten uitgenodigd waaronder ervaringsdeskundigen. Ze praten over onderwerpen als opvoeding en het leven als ouder. Eerlijkheid en de realiteit komt zeker aan bod in haar podcast. 

PloeterMoeders club 

Hoe heerlijk is het als je herkenning kan vinden in een podcast. In de afleveringen van de ploetermoederclub vertelt Mary-Loe hoe het leven van een moeder soms éen grote struggle kan zijn. Ze heeft zelf drie kinderen en kan dus behoorlijk wat ervaringen delen met de luisteraars. 

 

Zus&Zo 

Vita en Elise zijn zussen en beste vriendinnen. Samen maken zij een podcast waar alles in besproken kan worden en niks te gek is. Vita en Elise zijn samen tegelijk zwanger en kunnen dus heerlijk met elkaar meepraten over het leven van een zwangere vrouw. Ze vertellen over de zwangerschap maar delen ook gênante verhalen en alle kwaaltjes die erbij komen kijken. 

 

MomPoint 

Balans vinden in het leven van een moeder is soms nog knap lastig. In de podcast van MomPoint deelt Marije tips om je balans als moeder te vinden tussen al het werk en je privéleven door. Ook legt ze uit hoe je kan focussen op een goede mindset en geeft ze praktische tips voor moeders.  

 

Podnataal 

Als je zwanger bent is dit een interessante podcast om is te beluisteren. De afleveringen van deze podcast focussen op de onderwerpen zwangerschap en bevallingen. Ervaringen en gevoelens worden gedeeld met de luisteraars. In het eerste seizoen vertelt Simone over haar eigen ervaringen.  Zowel bekende als onbekende vrouwen delen verhalen waar jij je wellicht in kunt herkennen.  

Va3er 

Hoe leuk is het om verhalen te horen van vaders! Pepijn Lanen nodigt bekende Nederlanders uit en gaat met hen in gesprek over het vaderschap. Je luistert naar verhalen over opvoeding en over stuggles die vaders ervaren. Luister deze podcast als je nieuwsgierig bent wat er afspeelt in het hoofd van een vader. 

Welke podcast luister jij?

Lees ook:

Binge deze 5 Netflix-series als je eindelijk me-time hebt
Ontspanning voor moeder en kind; babymassage

Bron: Famme

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Annelijn

    Ik vind het bijna bizar dat de podcast reeks van Nina Pierson (Mama’en) hier niet bij staat. Enorm waardevolle podcast en ook met veel luisteraars en hoge waardering. Wat mij betreft mag ie zeker toegevoegd worden aan het rijtje!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50