Veel te veel: 1 op de 7 peuters heeft last van tandbederf

Veel te veel: 1 op de 7 peuters heeft last van tandbederf

Schokkend nieuws uit Groot Brittanië: één op de zeven kinderen heeft last van tandbederf. Jonge ouders weten namelijk niet vaak genoeg dat ze ook melktanden al goed moeten verzorgen, of vergeten dit te doen. 

Dit blijkt uit recent onderzoek van de Cardiff University, waarin 1400 ouders ondervraagd werden naar hun poetsgewoontes. 75% van de ouders gaf aan tweemaal daags te poetsen, de rest slechts één keer per dag of helemaal niet.

Lees ook:
Zó verzorg je het gebit van je baby

Maria Morgan, hoofddocent tandheelkunde, vertelt: "veel ouders weten niet dat de zorg voor melktanden al ontzettend belangrijk is. Nieuwe ouders raken overweldigd door het leven met een kleintje en soms staan ze er helemaal niet bij stil dat tandverzorging al heel snel nodig is."

Vanaf het eerste tandje

17 procent van de kinderen krijgt al vroeg te maken met tandbederf. Veel te veel, dus. Volgens Morgan is het belangrijk om al vanaf het moment dat het eerste tandje is doorgebroken te beginnen met poetsen. Niet alleen is het belangrijk om het tandje meteen al goed schoon te houden, het is ook zaak om je kind zo snel mogelijk te leren wennen aan een tandenborstel. 

Hoe vaak verzorg jij het gebit van je kind?

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50