Van Servet tot Goudberg: dit zijn de raarste babynamen van 2017

Van Servet tot Goudberg: dit zijn de raarste babynamen van 2017
  • in Overig
  • 11
  • 11626
  • 15/11/2017

Vanmorgen publiceerden we een artikel met daarin de leukste korte, maar vooral originele, kindernamen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wij tegenwoordig eerder geneigd zijn onze kinderen een originele naam aan te meten. Waar kinderen vroeger veelal vernoemd werden, is het nu heel gebruikelijk om een hippe naam die z'n oorsprong in een ander land heeft te kiezen, zelf creatief te zijn met letters of om op een andere manier voor iets bijzonders te kiezen.

Wat mij betreft is dat vooral een hele leuke ontwikkeling. De tijd waarin er in de klas veel kindjes met dezelfde naam zaten, is voorbij. Maarehh... Soms slaan we een beetje door in het bedenken van een originele naam voor onze oogappels. De site Gatsby stelde een lijst samen met de raarste twintig kindernamen die in 2017 zijn gegeven en... Nou ja, lees maar mee.

Jongensnamen

- Chukwukadibie
- Berlusconi
​- Homayoon
- Ortega
- Simba
- Oeways
- Servet
- Lasso
- Wijn
- Goudberg 
- Ghëarmiangelijanno
- Toefail

Meisjesnamen

- Naja
- Man 
- Pup
- Qinoa 
- Fyra 
- Geurtje 
- Hoi 
- Qut

Ook heeft Gatsby nog een paar andere namen geselecteerd. Die hebben de bovenstaande top 20 dan wel niet gehaald, ze zijn het vermelden meer dan waard:

Jongensnamen

Dieder, Rijkaart-Noevann, Djek, Haider, Faap, En, Bemvindo, Bellend, Chimbuiko, Fuzz, Elizaberthus, Djavano-Remco, Edrielsel, Folios, Persie, Jup, Lubbertje, Lord-Seven-Angel, Ksawier, Roeg, Ruig en Roog, Soheil, Papa-Kofi, Kokoete, Okay, Obbo en Libeamlak.

Meisjesnamen

Paris-London, Favor, Favour, Uranus, Zizzi, Zahara, Toet, Wiet, Vogue, IJssel, Trui, Chinouk, Cleopatra, North, Zon, Ha, Jo, Blossom, Maple, Aloe, Blizz en Flow, Pep, Soz en Soda. 

 

Mocht je nu geïnspireerd zijn en je kleintje een 'gewaagde' naam mee willen geven: besef dan even dat uit onderzoek blijkt dat sommige namen ervoor zorgen dat je later succesvoller wordt dan andere namen. 

Kennen jullie uit je omgeving ook kindernamen waarvan je denkt: hmmja... apart?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50