Van je wallen afkomen met deze tips van oma

Van je wallen afkomen met deze tips van oma

En, slaapt hij al door? Na maanden slapeloze nachten kun je deze vraag niet meer aanhoren, want je wordt nog steeds elke nacht minstens twee keer wakker gemaakt. En dat is inmiddels ook te zien aan de donkere kringen onder je ogen waar niemand meer omheen kan.

Water

Drink gedurende de dag genoeg water. Hierdoor drijft je lichaam vocht goed af dus ook de vochtophopingen onder je ogen.

Amandelolie

Masseer je wallen voor het slapen een paar minuten met amandelolie. Deze olie zit boordevol vitamines en met name vitamine E is erg goed voor je huid. Ook de massage helpt tegen wallen, hiermee zorg je ervoor dat de afvalstoffen beter afvoeren. De volgende ochtend kun je de olie er weer afwassen.

Komkommer

Een klassieker is natuurlijk het schijfje komkommer op je ogen. Leg de komkommer van tevoren in de koelkast en leg de koude schijfjes een tijdje op je ogen. Ze zullen een positief effect hebben op je wallen.

Lees ook: 
6 make-up essentials voor moeders

Kurkuma

Maak met water een pasta van het gele goedje en smeer dit op je wallen. Kurkuma helpt de zwelling verminderen en de donkere plekken oplichten.

Aardappelschijfjes

Aardappel bevat van nature bepaalde stoffen die gifstoffen uit je huid trekken en daarbij verbleken ze de donkere kringen. Laat de schijfjes ongeveer twintig minuten op je ogen rusten.

Theezakjes

Laat twee theezakjes afkoelen in de koelkast en leg ze vervolgens op je wallen. Tannine uit thee heeft een samentrekkende werking wat de zwelling vermindert.

Heb jij vaker last van wallen sinds je moeder bent?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50