Vader reist al vijf maanden met zijn dochter (3) door de bergen

Vader reist al vijf maanden met zijn dochter (3) door de bergen

Nadat hij begin dit jaar zijn baan kwijtraakte gooide de Britse Alexander Read het over een andere boeg. Hij besloot samen met zijn 3-jarige dochter Mina de wildernis in Noorwegen te trotseren. Het duo reist door sneeuw, ijs en rotsen.

“Mijn moeder nam me op jonge leeftijd al mee naar de bergen. Het hoort bij de lifestyle van mijn familie. We namen Mina al mee op jacht in de bergen toen ze nog maar vijf weken oud was”, aldus Alexander in DailyMail.

Bagage

Mina is op haar jonge leeftijd al op Mt. Snøhetta geweest, die met 2,2 km één van de grootste bergen van Noorwegen is. Ex-soldaat Alexander sleept tijdens hun reis de nodige spullen mee, zo’n veertig kilo aan eten, brandstof en een tent. Daarnaast neemt hij ook luiers en voorleesboekjes mee voor Mina.

Leerzaam

Het koppel reist nu in totaal in 2018 al vijf maanden door de bergen, soms wel twee maanden achter elkaar. Volgens de 33-jarige vader leert Mina ontzettend veel van de trip, zoals welke rotsen glad kunnen zijn tijdens het lopen en vissen.

Moeder

En de moeder dan? Die is er ook nog! Kirsten is fulltime chirurg en op dit moment in verwachting van hun tweede kindje. Ze gaat zelden mee op de lange reizen, maar komt wel regelmatig naar checkpoints om de voorraad aan te vullen.

Wat zou jij ervan vinden als je man lang op reis ging met jullie kind?

Tags: Vader, Reizen

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50