Vader over miskramen: ‘Het is goed om toe te geven dat het niet goed gaat’

Vader over miskramen: ‘Het is goed om toe te geven dat het niet goed gaat’

Praten over een miskraam en je verdriet tonen, is nog altijd iets wat mensen liever voor zich houden. Vooral mannen hebben er moeite mee om hun verdriet te laten zien. Daar wil Al Ferguson, oprichter van The Dad Network, een eind aan maken. “Het is goed om toe te geven dat het niet goed gaat.”

Ferguson is heel open over de miskramen van zijn vrouw. “Ik heb gehuild vandaag. Eigenlijk was het een enorme huilbui”, geeft hij toe op het Instagram-account dat hij met zijn vrouw deelt. “Het is goed om toe te geven dat het niet goed gaat, en het is juist goed als mannen huilen. Mijn gedachten zijn bij iedereen die een baby heeft verloren.”

Lees ook:
Wat je wel en niet moet zeggen tegen iemand die een miskraam gehad heeft

Zeven kaarsjes

Om de miskramen te herdenken, heeft hij een foto gedeeld van hem en zijn vrouw, die een shirt draagt met de tekst ‘angel momma’, terwijl ze een dienblad met theelichtjes. “Zeven kaarsjes voor zeven baby’s die te vroeg zijn heengegaan”, legt hij uit.

Reacties

Er kwamen veel positieve reacties op zijn post. Vooral het feit dat hij zo open is over een moeilijk onderwerp wordt gewaardeerd.

“Het is zo dapper op jouw ervaring te delen. Het geeft anderen het gevoel dat ze niet de enigen zijn.”

Een ander reageert: “Zo fijn dat we allemaal over dit onderwerp praten.”

Vond jij of je partner het moeilijk om over je miskraam te praten?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden