Vader: ‘Ik was gek op mijn vriendin, maar nu zij moeder is is dat minder’

Vader: ‘Ik was gek op mijn vriendin, maar nu zij moeder is is dat minder’

Liefde gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn - dat kunnen velen van ons beamen. De liefde wordt soms mooier of ingewikkelder als er kinderen bij komen. Ook dit is oud nieuws. Alleen niet iedereen durft zich daarover uit te laten, deze vader deed dat wel.

‘Ik heb altijd een kinderwens gehad. Ik was dan ook de eerste in mijn vriendengroep die het al zag zitten en eigenlijk diezelfde dag nog wilde beginnen. Mijn vriendin wilde nog even wachten. Vaak is dit andersom, maar zo enthousiast was ik dus echt. Onze relatie zat ook goed, dus ik zag geen enkele belemmering..

Ik bleef nog even geduldig maar toen was het eindelijk zo ver. We waren in blijde verwachting, en ik kon mijn geluk niet op. 9 maanden later werd er een prachtig mannetje geboren dat absoluut mijn hart heeft gestolen. Maar dit is bij haar ook het geval en onze relatie is naar de maan.. 

Ik weet dat mijn woorden hard zijn, maar dat is wel waar het op neer komt. Wij zijn niet meer 1, we zijn geen voorbeeld stel meer, en zijn elkaar eigenlijk geheel verloren.. We delen een zoon en daarmee is alles gezegd.

Dus hoe komt dit nu precies? Het is namelijk logisch dat je je liefde moet verdelen. Ik ben mans genoeg om dat te begrijpen en dat te accepteren. Alleen dat stukje ‘delen’ dat doet zij dus niet. En dat had ik nooit maar dan ook nooit van haar verwacht. Ze heeft zich volledig op hem gestort en soms voelt het voor mij alsof ik haar alleen maar in de weg loop.

Ik heb wel eens geprobeerd om haar uit te leggen dat ik mij zo voel. En ik heb precies bovenstaande woorden gebruikt omdat eerlijkheid het langste duurt. Maar zij slaat dit volledig in de wind. Ze vindt dat ik mij aanstel en dat ik mij moet gedragen. Ze vindt het niks voor een volwassen man om zich zo te gedragen..

Voor mij voelt het gewoon alsof ik mijn vriendin kwijt ben, en ik schaam mij om het te zeggen maar dat is toch eigenlijk echt wel indirect de ‘schuld’ van mijn zoon'.

Wat vinden jullie van deze situatie? Is dit herkenbaar of?

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50