Vacature online redactiestagiair(e): BabyBytes zoekt jou!

Vacature online redactiestagiair(e): BabyBytes zoekt jou!

Stage lopen op de leukste online redactie van Nederland? Vanaf september is er bij BabyBytes weer plek voor een nieuwe stagiair(e)! Ben jij dat of ken je iemand? We horen het graag!

BabyBytes bestaat sinds 2005 en is een online platform voor vrouwen die alles willen weten over zwangerschap, bevallen en het leven als een modern mommy! We snappen het als dit nog een beetje ver van je bed ligt, maar het zou fijn zijn als je enige interesse hebt in deze onderwerpen.

Wie zoeken we precies?

Jij bent een enthousiaste HBO-student die:

 • een passie heeft voor schrijven,
 • kind aan huis is op verschillende socialmedia kanalen als Instagram, Facebook, Pinterest en TikTok,
 • zelfstandig kan werken,
 • en niet bang is om initiatief te nemen.
 • Het zou mooi zijn als je een beetje handig bent met Canva of een andere tool om vorm te geven, maar dat is geen must!

Wat ga je precies doen?

Laten we even omschrijven hoe een werkdag er voor jou uit kan zien:

 • Als je 's ochtends binnenkomt, praat je even bij met collega's bij het koffiezetapparaat. Je neemt nog even wat gratis fruit of een gezonde tussendoor snack mee naar je (flex)werkplek en gaat op zoek naar onderwerpen om over te schrijven.
 • Maakt een beroemdheid op social bekend dat ze zwanger is of is bevallen, zijn er nog interessante ontwikkelingen te vinden op het gebied van zwangerschap, baby's, peuters of moeders? Wat is een hot topic op het BabyBytes-forum? Kom je nog schattige video's tegen? Zodra je onderwerpen hebt gevonden, ga je ermee aan de slag. Wordt het een nieuwsartikel of doe je meer research om er een tijdloze longread van te maken? En misschien is het handig om je artikel nog completer te maken door een expert te mailen of te bellen voor een quote?
 • Heb je er iets moois en foutloos van gemaakt en gepubliceerd op de site, dan kijk je hoe je dat op welke manier op onze socials gaat publiceren. Ga je voor interactie of wil je onze volgers informeren?
 • Natuurlijk houd je in de gaten of wat je hebt geschreven leuke reacties oplevert bij onze lezeressen. Misschien rolt er wel uit een reactie een heel nieuw artikel?
 • Naast het schrijven van artikelen en onderhouden van onze socials help je ook met de online en social strategie van BabyBytes om ons platform te laten groeien.
 • En als je denkt: ‘Dit kan anders, dit kan beter’, laat het vooral weten! Graag zelfs!

Dit is wat je bieden:

 • Een mooie stagevergoeding
 • Een leenlaptop
 • Een fijne werkplek in net verbouwd pand
 • De mogelijkheid om thuis te werke  
 • Gezellige lunches en donderdagmiddagborrels
 • Leuk om te weten: BabyBytes is onderdeel PXR, uitgever van o.a. Bright, Voetbal International, Voetbalprimeur en GPBlog.

Oud-stagiaires over hun stage bij BabyBytes

Dít zijn de ervaringen van enkele (voormalige) stagiaires:

Myrthe: “Tijdens mijn stage bij BabyBytes heb ik enorm veel geleerd. Je krijgt veel vrijheid in je werkzaamheden en creativiteit, en geen enkele vraag is een domme vraag. Bovendien word je behandeld als een volwaardig redactielid, waardoor je veel ontwikkeling doormaakt.”

Robin: “Een stage bij BabyBytes is niet alleen leerzaam, het is ook gezellig! Je wordt lekker vrijgelaten met je creativiteit en ideeën, maar er is ook altijd wel iemand die wil helpen. Een hele leuke en leerzame stage dus!”

Marit: “Een stage bij BabyBytes bereid je goed voor op de toekomst. Als stagiair krijg je bij BabyBytes heel veel creatieve vrijheid. En een belangrijk pluspunt: het kantoor is supergezellig!”

Giada: “BabyBytes is een leuke en vooral leerzame stageplek. Je originele ideeën en creatieve uitingen worden enorm gewaardeerd! Het grootste voordeel: Je wordt als een echte werknemer beschouwd. Niet alleen maar koffiehalen dus!”

Klinkt dit goed in de oren en is dit precies de stage die je zoekt? Of weet je iemand bij wie deze stage perfect past? Mail je motivatie, je cv, én een proefartikel die je bijvoorbeeld voor je opleiding hebt geschreven of naar aanleiding van een actualiteit naar Chantal Anthonio via info@babybytes.nl.

Beeld: AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50