Tweeling geboren uit 30 jaar oude embryo's

Tweeling geboren uit 30 jaar oude embryo
  • in Overig
  • 0
  • 724
  • 22/11/2022

Het is misschien wel de eerste keer dat er uit hele oude embryo's kinderen zijn geboren... In de Verenigde Staten is de tweeling Lydia en Timothy Ridgeway geboren uit embryo's die maar liefst 30 jaar oud zijn.

"Ze zijn eigenlijk onze oudste kinderen ook al zijn ze jongste", zegt de vader van de tweeling tegen CNN. Philip en zijn vrouw Rachel zijn al ouders van vier kinderen van 8, 6, 3 en bijna 2 jaar oud, allen via de natuurlijke weg verwekt.

Adoptie embryo's

Het strenggelovige stel, dat het als hun roeping ziet om een groot gezin te creëren, hoorden ze over de mogelijkheid om embryo te adopteren. De embryo's zijn afkomstig van een anoniem stel waarvan de vader 55 jaar was en er gebruik werd gemaakt van een 34-jarige eiceldonor. De embryo's werden 30 jaar geleden op 22 april 1992 ingevroren.

Embryo's gedoneerd

De bevroren embryo's werden vervolgens gedoneerd aan het National Embryo Donation Center in Knoxville, Tennessee, in de hoop dat andere stellen ze konden gebruiken. En nu is daar een gezonde tweeling uit voortgekomen!

Lees ook:

De kans op het krijgen van kind bij ifv-behandeling met bevroren en 'verse' embryo even groot
George Clooney vond het doodeng om een tweeling te krijgen

Bronnen: RTLnieuws.nl, CNN.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50