Trouwen op Valentijnsdag? Doe maar niet

Trouwen op Valentijnsdag? Doe maar niet

Het lijkt zo romantisch om op Valentijnsdag te gaan trouwen. Toch valt het mee qua romantiek, want stellen die op die dag trouwen eindigen vaker in een scheiding dan wanneer er op een andere dag wordt getrouwd.

Wie op Valentijnsdag trouwt heeft 37 procent meer kans op een scheiding, blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Melbourne. 45 procent van die stellen haalt het derde huwelijksjaar niet eens.

Lees ook:
Als je niet gelukkig bent in je relatie maar wel kinderen hebt

Nederlandse stellen

De onderzoekers hebben gekeken naar 1,1 miljoen Nederlandse getrouwde stellen. Ze kwamen erachter dat zes procent van de Valentijnshuwelijken binnen drie jaar strandt. Bij stellen die op een andere dag trouwen is dat vier procent. Ook bleek dat stellen die op Valentijnsdag trouwen, minder dan een jaar met elkaar hebben samengewoond.

Waarom de Australische onderzoekers zich juist op Nederlandse stellen heeft gericht is niet helemaal duidelijk. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het Journal of Population Economics.

Ben jij op een speciale datum getrouwd?

Bron: Dailymail.co.uk

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50