Tien frustraties die (bijna) elke ouder herkent

Tien frustraties die (bijna) elke ouder herkent
  • in Moeder
  • 1
  • 19045
  • 19/09/2021

maar waar je kinderen eigenlijk niks aan kunnen doen…

1. Knopjes

Wasmachine, vaatwasser, televisie, versterker, stereo, het zijn verleidingen die blijkbaar onweerstaanbaar zijn en een enorme aantrekkingskracht blijken te hebben. Toegegeven: onze vaat is tegenwoordig wel héél schoon, omdat het programma drie keer opnieuw moet starten door het kleine vingertje van David dat de aan en uitknop steeds weer weet te vinden. En om meteen maar de smartass voor de blijven: nee, op die van ons zit geen kinderslot. Nee, ook niet op de wasmachine. Nee echt niet, we hebben goed gekeken.

Lees ook:
Wetenschappelijk onderzocht: dit is de top 10 van situaties die voor frustratie bij ouders zorgen

2. Slaap

Je hebt de hele ochtend KEIhard gewerkt, gestoft, geboend, boodschappen gedaan. Al die tijd heeft je dreumes jammerend aan je been gehangen en werd je ook nog door drie vriendinnen gebeld met een dramatisch verhaal én bleek dat je vergeten was de container buiten te zetten, dus met kind, telefoon en stofdoek naar buiten... Enfin, je bent blij als je koter eindelijk in bed ligt voor zijn middagslaapje. Je draait nog snel een was en dan is het tijd voor jezelf. Je zet een bakje thee, lekker koekje en een boekje erbij, je strekt je languit op de bank, dekentje over je heen en.... net als je het boek openslaat, hoor je de eerste kreten van je kleintje al weer. Gr...

3. Kwijt

Paniek, je schatje brult. Wat heb je nodig? Speen, knuffel, fles. Altijd op DAT moment kun je het niet vinden. Pas als je hummeltje al lang en breed bedaard is, vind je wat je zocht. Recht voor je neus.

4. Nog een keer kwijt

En dan nog alles wat je kwijt bent omdat je dreumes er mee aan de haal is gegaan. Je sleutels in de koelkast, je telefoon tussen de kussens van de bank, die hele belangrijke brief in natte, kleffe reepjes onder de tafel. Hmmm...

5. Tabletgeneratie

Je kind heeft bergen speelgoed. En dan bedoel ik ook: bergen en bergen en BERGEN speelgoed. Van alles dat geluid maakt, knipperlichtjes heeft en zoveel kleurtjes draagt dat je er bijna scheel van ziet. Genoeg keuze zou je zeggen. Maar nee hoor, zodra jij met je laptop, tablet of smartphone op de bank gaat zitten, laat je kroost alles uit zijn poezelige handjes vallen en bestormt je met vingertjes in de 'swipe-stand'. Hoezo tabletgeneratie..?

6, Zand

Hoe zo'n kleintje het voor elkaar krijgt is me een raadsel: met drie lagen kleren, een overall én een 'bobbywarmer' nog steeds zand in je romper weten te krijgen. Dat er natuurlijk uit komt op de commode in de pas gestofzuigde kinderkamer of - erger - in je eigen bed als je besluit dat je net zo makkelijk daar even het pyjamaatje aan kunt trekken. En dan dus (als je gewoon echt geen zin hebt om a la minute je bed te verschonen) de hele nacht zand voelen schuren op minder fijne plekken.

7. Doorslapen

Klopt, het is helemaal niet erg als je kindje een keer niet doorslaapt. We leggen ze niks op, ze mogen best nog een keer wakker worden, één keer in de paar weken ofzo. Maar waarom ALTIJD net als jij pas om 03:00 uur naar bed bent gegaan omdat het nou eenmaal zo gezellig was en je man al een uur ligt te snurken (omdat hij alchohol heeft gehad) en je EINDELIJK in slaap was gesukkeld met oordoppen in en je de volgende dag een heeeeeel belangrijk sollicitatiegesprek hebt. Echt, altijd als je keurig om 22:00 in bed ligt en voorbereid bent op een keertje nachtbraken omdat je kleintje niet lekker is, slaapt hij door. Maar dan lig je zelf weer de hele nacht wakker omdat je hem denkt te horen.

8. Poep

Nét als je op het punt staat de deur achter je dicht te trekken voor die afspraak waar je toch al laat voor bent, poept je schatje zijn luier vol. En dan niet een lief keuteltje dat je even snel in de luier kan vouwen, ook zijn romper, shirt en broek zijn vies. Zucht.

9. Nog meer poep

En als je dan aan het verschonen bent, dan doe je dat als een razende. Je werkt zo effectief mogelijk om METEEN die luier dicht te krijgen en toch... zijn daar die handjes en die voetjes die zich net nog even in de bruine brij weten te planten en vervolgens doodleuk langs de pas gewassen aankleedkussenhoes strijken. En langs de muur. En in hun mond...

10. Bloggen

Je hebt een briljant idee voor een blog: 9 frustraties die (bijna) elke ouder herkent. Net als je eindelijk de tijd hebt gevonden om te gaan schrijven, wordt je (bijna) eenjarige wakker, poept zijn luier, romper en broek vol, blijkt daar ook nog een hele zandbak in te hebben, zet, eenmaal beneden, de vaatwasser uit en hangt daarna constant om je heen om 'mee te typen'. 

''''';;;'./';;'';;';;..,ll,,ll;;p;ppolppppplll;pll;;

Hoeveel herken jij er?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Ik ben Joke en ik ben newborn- en gezinsfotograaf bij Precious People Media. Ik vind het belangrijk dat een fotoshoot bij mij niet alleen hele mooi foto’s oplevert, maar ook een bijzonder fijne ervaring is. Het helpt daarbij enorm dat ik zelf moeder ben van drie kleine kinderen (4,2 en bijna 1). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50