Wat zorgt voor de meeste frustraties bij ouders?

Wat zorgt voor de meeste frustraties bij ouders?

Het is helaas niet altijd pais en vree als je kinderen hebt. Behalve veel gezelligheid, zijn er ook dingen waarover ouders behoorlijk gefrustreerd kunnen raken. Hier een top 10!

Het Britse onderzoeksbureau Onepoll.com onderzocht wat de meeste frustraties bezorgt bij ouders en kwam met deze top 10:

Lees ook: 
Deze cartoons geven perfect weer hoe lastig het ouderschap soms kan zijn...

 1. Ervoor zorgen dat de kinderen (op tijd) naar bed gaan.
   
 2. Ervoor zorgen dat kinderen hun huiswerk maken.
   
 3. Ervoor zorgen dat kinderen niet te veel tijd op het scherm doorbrengen.
   
 4. Ervoor zorgen dat kinderen hun groente opeten.
   
 5. Ruzies zussen tussen broers en zussen
   
 6. Kinderen die weigeren te eten wat de pot schaft.
   
 7. Ervoor zorgen dat de kinderen netjes aan tafel gaan zitten tijdens het eten.
   
 8. Ervoor zorgen dat kinderen hun tanden poetsen.
   
 9. Ervoor zorgen dat kinderen in bad/onder de douche gaan.
   
 10. Kinderen die constant dezelfde vragen stellen.

Waar kun jij je druk over maken?

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Shrimp

  Wij hebben ook niet echt frustratie dingen , als iets zich een paar dagen achtereen voordoet denk ik...hmm,,plan de campagne nodig. Stilzitten tijdens eten ; stickerkaarten. Opruimen ( waar is die in het lijstje??!!) een spel met beloning en soms leg ik ook gewoon uit dat het nu moet. De rest gaat eigenlijk wel goed......voor alle trage handelingen '3x heb je je schoenen al aan' etc. pictogrammenkaart. Zodat hij weet wat er moet gebeuren. Nu staat hij zelfs met zn schoenen..aangekleed...bed opgemaakt, tanden gepoetst om 7.00 naast mn bed. " ik ga naar beneden ik ben klaar dan kan ik ff tv kijken nog" ..." errr...goedemorgen...ok prima goed gedaan. Vandaag wilde hij zelfs zn jas al aan maar dat vond ik wat overdreven haha. En soms....gaat het nog gewoon mis en hoor ik mijzelf zeggen " je gaat nu opruimen anders gooi ik het in de kliko"

 • rlyblue

  Bedtijd hebben we goed in de hand en over eten en drinken maken we ons niet druk. Eten ze niet, dan eten ze niet. Als ze dan later honger hebben, hebben ze pech. Netjes aan tafel blijven zitten is dan weer een wat moeilijker puntje... Maar tanden poetsen is bij zoonlief wel frustratie nummer 1, voor zowel hem als voor ons. Daarom mag hij niet op zijn telefoon totdat hij gepoetst heeft.

 • Shrimp

  We hebben een electrische minion tandenborstel ( bij action) grote hit. En er wordt sindsdien veel beter gepoetst dan die drie seconde die we eerst spendeerde in zn mond...in houdgreep.

 • Nx4

  ik vind dit niet echt punten waar ik gefrustreerd van word , enigste wat soms vervelend is ruzie tussen broers en zussen maar ook dat valt wel mee.

 • Suusje~Casey

  Het ontzettend slecht drinken, hebben soms echt moeite om aan de liter te komen

 • Mamavannaomi-rico

  Eten in de avond dat is wel echt een dingetje maarja dat hoort ook wel bij de leeftijd als ik zo om me heen hoor van andere mama's met kindjes van dezelfde leeftijd .

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50