Thuisblijfmoeder: ‘Ik ben geen thuisblijfhuishoudster!’

Thuisblijfmoeder: ‘Ik ben geen thuisblijfhuishoudster!’

Als je als vrouw ervoor kiest om thuis te blijven voor de kinderen, dan wordt er vrijwel ook vanuit gegaan dat je naast de zorg van de kinderen er ook voor zorgt dat het huis helemaal spik en span is. Mama Kayla Elizabeth Roussin is het daar totaal niet mee eens en plaatste er iets over op Facebook.

Ze vertelt over de overgang naar haar nieuwe titel: thuisblijfmoeder. Volgens haar was het nooit zo soepel verlopen zonder de steun van haar echtgenoot, die ze een echte teamplayer vindt.

Lees ook:
Waarom het zwaar is om thuisblijfmoeder te zijn

Thuisblijfhuishoudster

“Toen mijn man en ik besloten dat ik een thuisblijfmoeder zou worden, waren we het eens dat ik een moeder zou worden. Ik ben geen thuisblijfhuishoudster. Ja, ik maak schoon gedurende de dag, maar ik ben vooral gericht op mijn kinderen. Het meeste schoonmaakwerk heeft ook te maken met mijn kinderen. Maar als we de hele dag spelen en leren, en het huis is een rommeltje aan het eind van de dag, dan vormen mijn man en ik als hij thuiskomt van zijn werk een echt team.”

Samen

“Hij komt niet thuis om me vervolgens op mijn donder te geven vanwege de vuile afwas die opgestapeld staat op het aanrecht. Hij maakt het gewoon schoon. We vouwen samen de was en we brengen samen de kinderen naar bed en gebruiken deze tijd samen om bij te praten. Dit huis is van ons, niet alleen van mij. Deze kinderen zijn van ons, niet alleen van mij. Ik wil absoluut niet dat ze me herinneren als degene die continu schoonmaakt, en ik weiger mijn kinderen te leren dat de huishoudelijke taken alleen bij de moeder liggen. Ik blijf thuis om in hun leven aanwezig te zijn en niet om ervoor te zorgen dat mijn huis blinkend schoon is.”

Dankbaar

Aan het einde van haar post zegt ze: “Echtgenoten, als jullie dit lezen, wees dan dankbaar dat jullie vrouwen alles opgeven om die mooie baby’s die jullie samen hebben gemaakt op te voeden. En vrouwen, wees je man dankbaar dat hij het mogelijk maakt dat je thuis kunt blijven en onthoud: de rommel kan wachten.”

Ben jij thuisblijfmoeder? Voel je je ook verantwoordelijk voor het hele huishouden of hebben jullie de taken goed verdeeld?

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50