Ter inspiratie: de populairste namen van Engeland en Wales

Ter inspiratie: de populairste namen van Engeland en Wales

In Engeland en Wales is bekend geworden welke namen in 2016 het meest populair waren. Dus als je nog wat inspiratie nodig hebt, lees snel verder!

Het is eigenlijk best grappig, de populairste namen voor een jongen een een meisje lijken een beetje op elkaar. Zo staat de naam Oliver net als in 2015 op de eerste plek bij de jongens en is Olivia de populairste naam onder meisjes. Vorig jaar stond Ameliia nog bovenaan de lijst.

Lees ook:
Opa's en oma's vinden naam kleinkind vaak niet mooi

Zes nieuwe namen

Bij de jongens zijn er zes nieuwe namen in de top 100 met meest populaire namen in Engeland en Wales binnengekomen: Albie, Arlo, Finn, Jaspar en Jesse. De namen Callum, Connor, Jamie, Kian, Seth en Sonny zijn uit de top 100 verdwenen.

Natuurlijke namen

Opvallend is dat bij de meisjes een soort van natuurlijke trend op komst is. Zo is de naam Luna maar liefst 52 plaatsen gestegen. Ook Willow, Iris en Ivy maken grote sprongen in de top 100.

Top 10

Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, hier de top 10 met populairste jongens- en meisjesnamen in Engeland en Wales in 2016:

Top 10 jongensnamen

 1. Oliver
 2. Harry
 3. George
 4. Jack
 5. Jacob
 6. Noah
 7. Charlie
 8. Muhammed
 9. Thomas
 10. Oscar

Top 10 meisjesnamen

 1. Olivia
 2. Amelia
 3. Emily
 4. Isla
 5. Ava
 6. Isabella
 7. Lily
 8. Jessica
 9. Ella
 10. Mia

Wil je toch nog even verder zoeken naar een leuke naam? Neem dan een kijkje in onze namen-database. Inspiratie genoeg!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50