Te snel zwanger worden van een tweede verhoogt kans op autisme

Te snel zwanger worden van een tweede verhoogt kans op autisme

Ruim twee jaar na de geboorte van mijn eerste besloten we voor een tweede te gaan. Nu las ik een onderzoek waaruit blijkt dat dat een perfecte tijd is om zwanger te worden van een tweede. Want als je eerder dan 18 maanden na de geboorte van je eerste zwanger wordt, is de kans op autisme bij je tweede kind met 50 procent toegenomen.

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Amerikaanse diensten op het gebied van de volksgezondheid. Het blijkt dat er een direct verband is tussen autisme en het te vroeg zwanger worden van een tweede kind.

Lees ook:
Wat is de ideale leeftijd om een kind te krijgen?

Volgens de huidige Amerikaanse richtlijnen wordt nu geadviseerd om 18 maanden te wachten met een nieuwe zwangerschap. Dat zou volgens de onderzoekers meer moeten worden benadrukt bij voorlichting aan vrouwen. Naast autisme is ook het risico op vroeggeboorte en een breuk in de placenta groter bij een te snelle zwangerschap na de geboorte van een kind.

Ook niet te lang wachten

Volgens de onderzoekers moet je ook weer niet te lang wachten. Als je meer dan vier jaar na de geboorte van je kind aan een volgende wilt beginnen dan is het risico op stoornissen in de ontwikkeling van de ongeboren baby weer groter.

Het advies van de onderzoekers luidt: wacht minstens 18 maanden om weer zwanger te worden. Je lichaam heeft die tijd nodig om weer volledig te herstellen en klaar te zijn om een baby genoeg voedingsstoffen te kunnen geven.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijk magazine Autism Research en is gebaseerd op gegevens van ruim 1400 kinderen.

Hoe lang wachtte jij voordat je zwanger werd van een volgend kindje?

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (13) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden