Tamar: ‘Ik heb een dubbel gevoel over Moederdag’

Tamar: ‘Ik heb een dubbel gevoel over Moederdag’
 • in Moeder
 • 2
 • 654
 • 12/05/2024

Moederdag is wat de klok slaat de laatste dagen, maar niet voor iedereen is het iets om naar uit te kijken. Tamar: ‘Het is mijn eerste Moederdag met mijn kind, maar die dag krijgt nu een behoorlijke zwarte rand... Heel dubbel dit.’

“Het had zo'n speciale dag moeten worden: Moederdag. Afgelopen januari ben ik voor het eerst moeder geworden. En prachtige knul! Ik kan echt urenlang naar hem kijken en verdrinken in zijn donkerbruine ogen met lange wimpers. Tot een paar weken geleden zat ik op een roze wolk en keek ik uit naar mijn allereerste Moederdag, maar dat gevoel heeft helaas een dikke zwarte rand gekregen...”

Kanker

“Mijn moeder voelde zich een tijdje niet lekker, had last van haar buik en dat ging maar niet weg. Na een bezoek aan de huisarts werd ze doorverwezen naar het ziekenhuis en toen kregen we een uitslag waar we geen van allen rekening mee hadden gehouden: alvleesklierkanker in een vergevorderd stadium, ze gaven haar nog een maand, hooguit twee maanden...”

Geen moeder meer hebben...

“Ik heb een ontzettende hechte band met mijn moeder. En het idee dat ze niet nog heel lang kan genieten van haar kleinkind, doet zó'n pijn. Maar ook dat ik binnenkort geen moeder meer zal hebben... dat idee kan me soms zo verlammen.”

Dubbel gevoel

“Mijn moeder is vastbesloten om Moederdag een dag te maken met mooie herinneringen. Ik snap dat ze dit wil doen, maar dat voelt zo dubbel. Om heel eerlijk te zijn, zou ik het liefst onder de deken willen kruipen, in slaap vallen, wakker worden en beseffen dat het maar om een boze droom gaat.”

Lees ook:

Moederdag is niet voor iedereen een feest
Vrouw kolft moedermelk voor vader met kanker

Beeld: Canva (free)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


 • Yune

  Mijne is ook al 4 jaar weg, het voelt nog steeds dubbel, maar 't wordt echt beter :)

 • Chudo

  Aah wat rot zeg😩 heel erg veel sterkte komende tijd!!

  Ik hoop dat ze niet veel pijn hoeft te hebben💔 en jullie de korte tijd die nog rest veel bij elkaar kunnen zijn❤

  Ik wist ook niet hoe ik zonder moeder verder moest, maar je vind je weg erin💔

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50