Vrouw kolft moedermelk voor vader met kanker

Vrouw kolft moedermelk voor vader met kanker
  • in Moeder
  • 9
  • 15300
  • 09/05/2017

De Britse moeder Jill Turner kolft moedermelk voor haar vader die aan darmkanker lijdt. Ze heeft talloze stukken gelezen om uit te zoeken wat haar vader het best zou helpen en kwam in één van die stukken ook tegen dat het drinken van moedermelk zou kunnen helpen kanker te bestrijden. 

In oktober 2016 beviel Jill van haar kindje. Ze kolft sinds een maand meer moedermelk dan haar baby nodig heeft en besloot naar aanleiding van het artikel de melk die ze over had aan haar vader te geven. Die stond niet direct te springen hier een latte macchiato van te brouwen, maar is uiteindelijk toch overstag gegaan. Er valt immers niets te verliezen. 

Alternatieve toepassingen

Jill is erg enthousiast over het geven van borstvoeding en gelooft erin dat moedermelk voor veel meer gebruikt kan worden dan 'slechts als voeding voor de baby'. Zo kun je het in het babybadje doen om het huidje te verzachten, gebruikt Jill het tegen eczeem van haar man en druppelt ze het wel eens in de ogen van haar baby om een oogontsteking te behandelen. Tijdens haar zoektocht naar alternatieve toepassingen voor moedermelk, stuitte ze ook op een artikel dat een verband legde tussen het eiwit alpha-lactalbumin en de genezing van kanker. 

Koffie

"Ik wilde het alles doen om mijn vader te helpen, ik was wanhopig," vertelt Jill, "Daarom ben ik begonnen met hem moedermelk te geven." Ze vervolgt: "mijn familie dacht eerst dat ik een grapje maakte! Uiteindelijk stemde mijn vader toch toe." Sinds een maand drinkt haar vader dagelijks koffie met wat moedermelk. "Als ik het voor elkaar kan krijgen om meer te kolven, kan hij er misschien ook pap van maken," zegt Jill. 

Of het drinken van moedermelk daadwerkelijk een positief effect heeft op de mogelijke genezing van haar vader, weet Jill nog niet. "Over een paar weken ondergaat hij nieuwe onderzoeken en dan zullen we te horen krijgen wat de resultaten zijn."

Keerzijde

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar het effect van moedermelk op kanker. Er is überhaupt niet wetenschappelijk geconcludeerd dat er een verband zou kunnen zijn. Baadt het niet, dan schaadt het niet, zou je kunnen denken. Dat gaat echter niet helemaal op. Naar het schijnt zijn er vrouwen die online hun moedermelk te koop aanbieden aan mensen met kanker die wanhopig zijn en alles willen proberen. De inhoud van deze melk is niet getest en daarom lang niet altijd gezond. Sommige vrouwen drinken alcohol, gebruiken drugs of lengen hun melk aan met water of koemelk. Artsen raden dan ook stellig af om zomaar moedermelk van een vreemde te drinken. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50