Stugge rooksters in Vier Handen Op Eén Buik

Stugge rooksters in Vier Handen Op Eén Buik
  • in Overig
  • 7
  • 17656
  • 01/02/2017

In Vier Handen Op Eén Buik kijken we wekelijks mee in de levens van (aanstaande) tienermoeders. Ze worden begeleid door een bekende Nederlandse moeder, die ze doorgaans probeert te helpen met het vinden van geschikte woonruimte, stoppen met roken en/of het vinden van een baan.

In de aflevering van gisteren konden we niet het verhaal van één, maar wel twee aanstaande tienermoeders volgen. Denise (19) verwachtte haar eerste kindje en Joanna (ook 19) haar tweede. Zij had op zestienjarige leeftijd haar zoontje Jayden gekregen en verwachtte nu weer een zoon van haar nieuwe vriend. Denise was in verwachting van een dochter, van wie de vader niet meer in beeld was.

Roken

Het tweetal en hun nageslacht werd begeleid door Monique Smit. Opvallend aan deze aflevering was dat beide meiden flink veel rookten en ook niet werden afgeschrikt door de directe gevolgen die dat voor hun ongeboren kinderen leek te hebben. Beide kindjes waren namelijk veel te klein geschat tijdens de zwangerschap. Joanna’s zoontje was zelfs zo klein dat hij met 37 weken zwangerschap beter af was uit de buik, dan erin.

Lees ook: Roken tijdens de zwangerschap? Doe het gewoon niet!

Weinig verschil

Ondanks dat er in de levens van beide jonge moeders en hun kinderen een hoop te verbeteren viel, is het Monique Smit niet gelukt hier echt een verandering in aan te brengen. Zowel Denise als Joanna hebben aan het einde van het programma nog geen baan, geen opleiding en ze zijn allebei nog veelvuldig aan het roken.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50