Stint op openbare weg blijft verboden

Stint op openbare weg blijft verboden

De rechtbank in Utrecht heeft minister Van Nieuwenhuizen in het gelijk gesteld en dat betekent dat het verbod van Stints op de openbare weg gehandhaafd blijft.

Kinderopvang Het Kinderstraatje uit Almere spande een kort geding aan tegen de minister omdat er volgens de eigenaar van de kinderopvang geen rekening is gehouden gebruikers van de voertuigen.

Lees ook:
Kinderdagverblijven zoeken naar alternatief vervoer voor Stint

Uitspraak rechter

De Stints werden door de minister verboden naar aanleiding van het ongeluk in Oss, waarbij vier kinderen omkwamen en een kind en een pedagogisch medewerker gewond raakten. Er werd daarna getwijfeld over de technische constructie van de elektrische bolderkar.

Volgens de rechtbank is de beslissing van Van Nieuwenhuizen niet in paniek genomen. “De minister heeft toegelicht dat het besluit is genomen met het oog op de verkeersveiligheid en dat dit belang alle andere belangen aan de kant zet.”

Bron: NOS.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50