Kinderdagverblijven zoeken naar alternatief vervoer voor Stint

Kinderdagverblijven zoeken naar alternatief vervoer voor Stint

Sinds middernacht mag de Stint, een elektrische bakfiets voor het vervoeren van kinderen, de openbare weg voorlopig niet meer op. Minister Van Nieuwenhuizen kwam tot dit besluit nu uit eerste onderzoeken is gebleken dat er potentiële veiligheidsrisico’s aanwezig zijn. Kinderdagverblijven zijn nu naarstig op zoek naar alternatief vervoer.

Naar aanleiding van het ongeluk in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwam en er twee personen zwaargewond raakten, is de elektrische bakfiets in opspraak gekomen. Want was de Stint wel veilig genoeg? Uit eerste onderzoeken is nu een verbod gekomen op het gebruik van de elektrische bakfiets, omdat er twijfels naar voren zijn gekomen over de technische constructie van de Stint. Zo blijkt de bakfiets te kunnen stilvallen of niet meer remt. Bij navraag blijkt dat dit aan een aantal is voorgekomen, blijkt uit drie meldingen bij de politie en navraag bij een bedrijf dat Stints gebruikt voor goederenvervoer, meldt NOS.nl.

Alternatief vervoer

Nu de elektrische bakfiets voorlopig is verboden, moeten kinderdagverblijven naarstig op zoek naar een alternatief. Zo moeten kinderen nu lopend of met een bakfiets, taxibusjes of auto’s van en naar het kinderdagverblijf. De extra kosten die erbij komen, gaan ouders in hun portemonnee voelen, want die worden doorberekend.

Kinderopvang Plukkebol in Delft maakte afgelopen maandag nog gebruik van de Stints. Toch had Mark Sipe, eigenaar en directeur, al rekening gehouden met een eventueel verbod, vertelt hij aan NRC: “We hebben geïnventariseerd wat er nodig is: hoeveel auto’s en busjes en hoeveel medewerkers een rijbewijs hebben. We zijn nu met verhuurbedrijven en taxicentrales aan het regelen dat we de vervoersmiddelen kunnen gebruiken.”

Begrip

De Brancheorganisatie Kinderopvang heeft begrip voor het besluit van de minister. Woordvoerder René Loman snapt heel goed dat de minister reageert op de voorlopige resultaten van het onderzoek.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50