'Stealthing': wat is het?

  • in Relaties
  • 0
  • 1321
  • 01/03/2023

Stealthing. Je hebt het vast wel voorbij zien komen op het nieuws of op social media. Het is de laatste tijd een steeds bekender begrip geworden en onlangs is er zelfs één jaar cel geëist tegen een man die dit fenomeen uitvoerde bij zijn bedpartner, maar wat is stealthing nou precies? 

Gedwongen onveilige seks 

Stealthing is het hebben van gedwongen onveilige seks. Tijdens de seks wordt zonder toestemming van beide partijen het condoom verwijderd. De seks vindt hier dus wel vrijwillig plaats, maar onder voorwaarden van een condoom.  

Onschuldig 

Het fenomeen wordt in veel ogen vaak als onschuldig gezien of de schuld wordt bij het slachtoffer gelegd. Dit wordt ook wel 'victim blaming' genoemd en is een serieus onderwerp. Door opmerkingen als: ''Voel je zoiets niet gebeuren?", of door te zeggen dat je beter had moeten opletten, wordt de schuld bij het slachtoffer gelegd.  

Gevolgen 

Doordat het condoom wordt verwijderd zonder kennis van de vrouw, is het gevolg op bijvoorbeeld een soa of ongewenste zwangerschap groot. Dit kan levensbedreigend zijn voor het slachtoffer, omdat je van sommige soa's zelfs onvruchtbaar kan worden. Slachtoffers kunnen zich vies gaan voelen als ze weten wat er met hun lichaam is gebeurd, omdat seks iets is wat hoort te gebeuren op basis van vertrouwen. 

Eén jaar cel 

Onlangs is er voor een man die dit deed bij zijn partner één jaar cel geëist met vier maanden voorwaardelijk. De Rotterdammer had tijdens een afspraakje het condoom verwijderd, zonder dit te overleggen met het slachtoffer. Zij eist een immateriële schadevergoeding van € 4000 voor emotionele schade die aangericht is.

Meer informatie over stealthing? Klik dan hier!

Is jou dit weleens overkomen en zou je jouw verhaal willen doen? Plaats je reactie onder dit artikel of onder de Facebookpost. Wil je je verhaal liever anoniem vertellen? Dat kan via dit formulier en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Lees ook

Mama biecht op: ‘Ik wil seks, maar hij is bang om onze ongeboren baby iets aan te doen’ 
Stellen hebben steeds minder seks

Bron: slachtofferwijzer.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50