Spermadonoren kunnen weer voor anonimiteit kiezen

Spermadonoren kunnen weer voor anonimiteit kiezen

Spermadonoren die hadden aangegeven dat ze niet anoniem hoeven te blijven, kunnen er nu toch voor kiezen om anoniem te blijven. Donorkinderen kunnen nu ineens niet meer achterhalen wie hun donor was.

Spermadonoren kunnen toch voor anonimiteit kiezen, omdat er nieuwe werkafspraken zijn gemaakt tussen ministerie en klinieken. Volgens Ties van der Meer, voorzitter van de Stichting Donorkind zijn al zeker tien donorkinderen bekend waarvan de ouders destijds de verzekering hadden gekregen dat de spermadonor zijn naam wel bekend wilde maken, maar die daar nu op terug is gekomen door die nieuwe afspraken, meldt de Nationale Zorggids.

Lees ook:
Jennifer's man doneerde sperma aan haar beste vriendin

Niet meer anoniem

In 2004 werd er een wet aangenomen waardoor het niet meer mogelijk is om anoniem sperma te donoren. Nu blijkt dat donoren van vóór 2004 als ‘bekend’ stonden geregistreerd, kunnen besluiten om toch anoniem te blijven. Volgens Van Der Meer zijn donorkinderen daar nu de dupe van.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden