Spermadonoren kunnen weer voor anonimiteit kiezen

Spermadonoren kunnen weer voor anonimiteit kiezen

Spermadonoren die hadden aangegeven dat ze niet anoniem hoeven te blijven, kunnen er nu toch voor kiezen om anoniem te blijven. Donorkinderen kunnen nu ineens niet meer achterhalen wie hun donor was.

Spermadonoren kunnen toch voor anonimiteit kiezen, omdat er nieuwe werkafspraken zijn gemaakt tussen ministerie en klinieken. Volgens Ties van der Meer, voorzitter van de Stichting Donorkind zijn al zeker tien donorkinderen bekend waarvan de ouders destijds de verzekering hadden gekregen dat de spermadonor zijn naam wel bekend wilde maken, maar die daar nu op terug is gekomen door die nieuwe afspraken, meldt de Nationale Zorggids.

Lees ook:
Jennifer's man doneerde sperma aan haar beste vriendin

Niet meer anoniem

In 2004 werd er een wet aangenomen waardoor het niet meer mogelijk is om anoniem sperma te donoren. Nu blijkt dat donoren van vóór 2004 als ‘bekend’ stonden geregistreerd, kunnen besluiten om toch anoniem te blijven. Volgens Van Der Meer zijn donorkinderen daar nu de dupe van.

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Nog-even!

    Heel slecht. De verlangens van volwassenen worden nog steeds belangrijker gevonden dan de rechten van kinderen. Weten wie genetisch je ouders zijn is zó belangrijk voor je identiteit.... Een kind is er niet alleen om het verlangen van een moeder te vervullen: een moeder is er om het kind te geven wat het nodig heeft: dus óók de gegevens van de vader.....en dat is al heel minimaal...

  • Kez

    Jij zegt precies wat ik denk!!

  • Oemmm

    Dit!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden