Jennifer's man doneerde sperma aan haar beste vriendin

Jennifer

Soms komen we bij de BabyBytes-blogs zo’n bijzonder verhaal tegen, dat we hopen dat we dat aan meer mensen mogen vertellen. Gelukkig wilde schrijfster Jennifer én haar beste vriendin Luciënne meewerken aan een interview.

Luciënne is namelijk bewust alleenstaande moeder en zwanger geworden van de man van haar beste vriendin Jennifer, die sperma gedoneerd heeft. Vandaag vertelt Jennifer haar verhaal en morgen is de beurt aan haar zwangere vriendin Luciënne.

Jennifer: “Ik ben al ruim tien jaar heel gelukkig samen met mijn man. Samen hebben we drie kinderen tussen de vier en en negen jaar oud. Ik heb Luciënne bijna vijftien jaar geleden leren kennen op de middelbare school. We zaten bij elkaar in de klas. Er was vanaf het begin een goede klik tussen ons, omdat we veel gemeen hebben. Zij heeft altijd voor ons klaargestaan en wij altijd voor haar, ongeacht de situatie, plaats of tijdstip. We begrijpen elkaar vaak zonder woorden, soms tot het zelfs een beetje creepy is, haha. Zij is de enige voor wie we dit zouden doen. ”

Voorstel

De beslissing dat je man de donor gaat zijn voor je beste vriendin komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Hierover vertelt Jennifer: “Het idee dat mijn man de donor voor het kindje van Luciënne zou worden kwam van ons zelf. We grapten er - voordat het concreet werd - wel eens over met z’n allen, omdat het BAM-schap (bewust alleenstaande moederschap, red.) wel vaker ter sprake kwam. Ik heb wel eens aan mijn man gevraagd wat hij ervan zou vinden als het hem gevraagd zou worden. We waren het er allebei over eens dat we dit wilden doen. Op een gegeven moment werd het wel concreet en toen heb ik het naar voren gebracht.”

Vaderrol?

Maar wat gaat de rol van Jennifer’s man zijn in de opvoeding van het kindje? “Door onze hechte vriendschap zou hij sowieso een belangrijke rol gaan spelen in de kleine haar/zijn leven. Omdat wij zo dichtbij Jennifer staan, zou mijn man sowieso de rol van een belangrijk manspersoon in het leven van haar kindje gaan spelen, ongeacht de donor. Echt vaderen is echter niet zijn taak.”

Ze vervolgt: “Mijn vriendin is echt de enige gezaghebbende en mijn man heeft niets te zeggen of te bepalen in de opvoeding. Dit gaat ook op papier vastgelegd worden, niet uit wantrouwen maar omdat we het gewoon goed willen regelen. We hebben een aantal belangrijke afspraken op papier gezet en dit gaan zo snel mogelijk naar de notaris.”

Jaloezie

Het idee dat er een kindje van je man in de baarmoeder van een andere vrouw groeit, zou gepaard kunnen gaan met jaloerse gevoelens. We vroegen Jennifer naar hoe zij hier in staat: “Ik ben echt niet jaloers, maar als ik zie hoe vaak me gevraagd wordt of ik niet jaloers ben, maakt dat me soms even onzeker. Niet of we het wel moeten doen, maar of mijn gevoelens dan wel normaal zijn. Achteraf zijn dat natuurlijk domme gedachten. Ik ben erg blij dat we dit voor haar kunnen doen, vooral omdat ik weet hoe lang het moederschap haar grootste wens is en hoe groot haar verlangen al die tijd is geweest.”

Andere kinderen

“Onze kinderen zijn nog niet op de hoogte van het feit dat hun vader de donor voor Luciënne’s kindje is. De zwangerschap is nog pril en het zou te onwerkelijk zijn. We hebben wel besproken dat we er geen geheim van gaan maken dat dit zo is. We laten onze kinderen gewoon weten dat mijn vriendin een baby krijgt en dat dit een halfzusje/halfbroertje is. Als wij er geen taboe van maken (dat vinden we namelijk al niet), hoeven de kinderen hier ook niet mee op te groeien. Persoonlijk denk ik dat ze het alleen maar geweldig gaan vinden.”

Dat Jennifer en haar man bereid waren om dit prachtige geschenk aan haar beste vriendin te geven, getuigt van een geweldige vriendschap en enorm veel onderling vertrouwen. Voor de volledigheid hebben we ook een interview gehouden met Luciënne. Dit zullen we morgen publiceren.

Heb je ook een bijzonder verhaal te vertellen over je kinderwens, zwangerschap of kindje? Maak een account aan en plaats hem op je eigen blog-pagina

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (16) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden