Spelletjes voor in de auto op vakantie

Spelletjes voor in de auto op vakantie

Vakantie is leuk maar de autorit, daar kun je best tegenop zien. De hele tijd dezelfde vragen... “Zijn we er bijna? Hoe lang nog? Moeten we nog ver? Ik verveel me!” Hieronder staan een paar leuke spelletjes voor in de auto! Zo gaat de tijd toch wat sneller.

ABC-spel

Bedenk een onderwerp of categorie en ga het gehele alfabet af. Bijvoorbeeld met automerken: Audi – BMW – Chevrolet, et cetera. Als je kinderen nog wat kleiner zijn kun je het ook doen met alles wat je langs de weg ziet zodat er wat meer keuze is.

Woordenslang

Dit is een soortgelijk spel als het ABC-spel. Iemand zegt een woord, bijvoorbeeld huis, dan moet de volgende een woord verzinnen met de laatste letter. In dit geval is dat de letter s en kan je bijvoorbeeld het woord slang zeggen.

Telspelletjes

Je zegt als voorwerp een rode auto. Dan moeten je kinderen zoveel mogelijk rode auto’s tellen. Je kan het zo gek maken als je wil, moeilijk of makkelijk.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Dit spel kent iedereen. Je zegt het zinnetje: ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet...’ waarbij een voorwerp moet worden geraden, iemand heeft een voorwerp in gedachten, dat zichtbaar is voor iedereen in de auto. Het enige dat gegeven wordt als hint is de kleur van het voorwerp.

Zou je liever

Bedenk leuke dilemma’s voor je kinderen en ga dit met ze bespreken tijdens de autorit. Het is een leuk vragenspelletje waarbij de ene keus nog gekker is dan de andere keus.

Story time

Maak samen met je gezin een leuk verhaaltje. De eerste begint met ‘er was eens’ (net zoals een sprookje) en maakt de zin af, dan mag de volgende weer een zin bedenken. Zo bedenkt iedereen steeds één zin en komen zo de leukste verhalen tot stand.

De gele auto

Dit spelletje is al enorm bekend. Iedere keer dat je een gele auto ziet, mag je wat doen. Je kan er een beloning aanhangen maar het kan ook een leuk telspelletjes blijven.

Autobingo

Gebruik hiervoor een bingokaart. Zo staan er allemaal cijfers op de bingokaart en kan je proberen alle cijfers op de bingokaart te linken aan een kenteken. Een tweede variant van een bingokaart is een kaart met verschillende plaatjes erop van voorwerpen of auto’s die je tegen kan komen. Kijk onder het artikel voor twee BabyBytes bingokaarten.

Dit is een aantal manieren om je kind bezig te houden tijdens de lange autorit. Hopelijk verloopt de roadtrip hierdoor wat beter met misschien wat minder gezeur.

Lees ook:

Activiteiten in het vliegtuig om je kind bezig te houden gedurende de vlucht!

De eerste keer op vakantie met je baby: Hoe pak je dat aan?

Beeld: Pexels

BabyBytes Bingokaarten:

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50