Spannend: vliegreis met een baby

Spannend: vliegreis met een baby

Mamablogger Wytske durft het aan: een lange vliegreis met haar baby. "Als anderen er naar vroegen, deed ik of het allemaal goed zou komen en ik al een pro was. Maar van binnen vond ik het wel spannender worden naarmate de vakantie dichterbij kwam."

Toen ik nog zwanger was, hadden we het erover om op vakantie te gaan als onze kleine man er zou zijn. We konden eindelijk een keer buiten het seizoen om weg dus dat scheelt natuurlijk in de kosten. We hielden wel een slag om de arm, want wat als ons kindje niet makkelijk was of wat als het met mij nog niet goed ging? Uiteindelijk hebben we een vakantie geboekt toen ons kereltje geboren was met het idee: als we nu niet boeken dan gaan we helemaal niet. Maar toen begon het echte werk pas.

Lees ook de vorige blog van Wytske:
Mamablogger Wytske over gesprekken

Heel veel vragen

Op internet had ik flink wat afgespeurd over wat je mee moet voor een baby op reis en waar je op moet letten bij Curaçao. Ik was zelfs langs de GGD geweest en had het consultatiebureau veel vragen gesteld. Mag je water geven als hij dorst heeft? Wat doe je tegen muggen? Is het erg als hij door het tijdsverschil te veel eten krijgt? En nog meer. Daarnaast kwam natuurlijk nog dat we zouden gaan vliegen en dan moet je ook door de douane met al je babyspullen en je moet rekening houden met stijgen en landen. Als anderen er naar vroegen, deed ik of het allemaal goed zou komen en ik al een pro was. Maar van binnen vond ik het wel spannender worden naarmate de vakantie dichterbij kwam.

Luiers

Het weekend voor we weg gingen, lagen overal spullen en lijstjes. Op de dag van vertrek verliep het eigenlijk voorspoedig. Manlief riep dat hij alle luiers in de handbagage had gedaan en ik controleerde nog één keer het lijstje. Eenmaal op het vliegveld aangekomen moest baby een fles. Toen kwamen we erachter dat er geen wegwerpluiers waren ingepakt in de handbagage, maar alleen hydrofiele luiers… Gelukkig hadden we de koffers nog niet ingecheckt en konden we daar een hele stapel luiers uit halen.

Ik was een beetje zenuwachtig voor de douane. Je komt er aan met twee flessen met vloeistoffen en een hele hoop poeder, wat als ze moeilijk doen? Maar bij de douane deden ze heel makkelijk over het water en poeder voor zijn fles, de kinderwagen mocht mee naar de gate en we mochten zelfs pre-boarden. In het vliegtuig hadden we een reiswiegje en de fles kon ook verwarmd worden. Baby heeft zich heel goed gehouden en vermaakte zich prima, dus onze vakantie was echt begonnen.

Rekening houden

Aangekomen bij ons resort liet de medewerkster zien waar ons appartement was. Het waren allemaal huisjes en je had of de bovenverdieping of de benedenverdieping. Ik zei nog dat het raar zou zijn als we de bovenverdieping kregen terwijl we een baby hadden. Maar je raadt het waarschijnlijk al… we hadden het appartement die je met een trap moest bereiken. Dus elke dag sjouwden wij de kinderwagen de trap op en af en alle andere spullen die je meeneemt als je met een baby op pad gaat. Uiteindelijk viel dat ook mee, zeker als je met z’n tweeën bent. Van te voren spraken we af wie eerst ging zwemmen en wie daarna of wat we die dag zouden gaan doen. Je moet opeens er rekening mee houden dat er altijd iemand bij baby blijft. Hoewel de medewerkers van het resort graag op onze ‘dushi’ hadden gepast.

Het was echt genieten met zijn drieën. Even geen dagelijkse routine, alles ontspannen doen en veel tijd met elkaar. Je doet minder dingen op zo’n vakantie en de rest doe je rustig aan, maar ik zou het iedereen aanraden. Misschien niet zo ver weg of met het vliegtuig, maar een vakantie met een baby is goed te doen. Gewoon rustig aan doen, slippers aan, zonnebril op en gaan.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Wytske Borst is getrouwd en is net moeder geworden van haar eerste kind. In het dagelijks leven is zij leerkracht op een basisschool. Naast haar werk vindt ze het leuk om met vriendinnen af te spreken en om spelletjes te doen. Af en toe is ze ook met iets creatiefs bezig voor in huis.  Ze schrijft over de dingen die ze tegenkomt als vrouw en als moeder.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50