Mamablogger Wytske over gesprekken

Mamablogger Wytske over gesprekken
  • in Moeder
  • 1
  • 2285
  • 24/05/2018

Het valt mamablogger Wytske op dat wat waar je mee bezig bent, opvallend vaak ook bij anderen gebeurt. Wil je trouwen, lijkt iedereen te trouwen. Word je zwanger, zie je overal om je heen baby's en worden de gesprekken over die onderwerpen gedomineerd.

Ik weet nog toen ik ongeveer 5,5 jaar geleden verloofd was; het leek alsof iedereen in mijn omgeving ook ging trouwen. Mijn hele Facebook stond vol met huwelijksaanzoeken en trouwfoto's. Ook gesprekken met vriendinnen gingen opeens veel meer over trouwen en hun bruiloften. 

Lees ook de vorige blog van Wytske:
Een ijskoud avontuur (met chocolade als troost)

Over kinderen

Met kinderen is dat niet heel anders. Toen mijn eierstokken rammelden, was iedereen eerder zwanger dan ik. Eenmaal zwanger zag ik op straat ook alleen maar zwangeren lopen en mensen met baby's. Nu mijn kereltje er is, is dat eigenlijk nog niet veranderd. Elke kinderwagen en bolle buik valt op. 

Babywereld

De gesprekken met kennissen en vrienden gaan nu vaak over kinderen, zeker als ze zelf ook kinderen hebben. Dan kom je opeens in de babywereld. Voorheen had ik geen idee dat dat bestond of ik had niet door dat mensen het daarover hadden. Maar toen ik een kindje kreeg, werd ik al gauw ingewijd. Zelfs mensen waar ik normaal gesproken niet mee sprak, kwam ik tegen in de babywereld. 

De babywereld gaat over van alles. Waar de luiers in de aanbieding zijn en welke de beste zijn.  Welke zonnebrand iemand heeft gekocht en tips voor een dagje strand. Hoe het zit met voeding, Johannesbroodpitmeel, hapjes en flessen. Speelgoedideeën, vragen over wippertjes en spenen. Hoe vaak je kindje poept, over spuitluiers en over plassen tijdens het verschonen. Want elke ouder wordt een keer verrast door een of meerdere straaltjes, die helaas niet in de luier terecht komen.

Tegenaan lopen

Wat me vooral opvalt aan die gesprekken, is dat iedere ouder ergens tegenaan loopt. Van de buitenkant dacht ik altijd dat ze het zo goed voor elkaar hadden en de 'perfecte' ouders waren. Maar in gesprekken is iedereen eigenlijk altijd eerlijk dat ze soms ook onzeker zijn of het zwaar vinden.  Dat maakt mij meer ontspannen. Ik hoef niemand te evenaren, niemand heeft per se een oordeel over mij en iedereen leeft mee. Ik krijg wel eens te horen dat hoe ik het doe, goed is. Het is mijn kindje en mijn opvoeding. Zolang ik me er goed bij voel, is het prima. 

Oordeel

Tijdens mijn zwangerschap had ik al besloten om geen oordeel te vellen over andere ouders, wat soms lastiger is dan ik dacht... Maar doordat anderen zo goed naar mij luisteren en lief voor me zijn, kan ik ook lief zijn voor anderen.

Beste ouders, jullie doen het hartstikke goed. Jullie hebben het beste met jullie kind(eren) voor en jullie kennen ze ook het beste. Wees trots op jezelf en wees lief voor elkaar. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Wytske Borst is getrouwd en is net moeder geworden van haar eerste kind. In het dagelijks leven is zij leerkracht op een basisschool. Naast haar werk vindt ze het leuk om met vriendinnen af te spreken en om spelletjes te doen. Af en toe is ze ook met iets creatiefs bezig voor in huis.  Ze schrijft over de dingen die ze tegenkomt als vrouw en als moeder.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50