Soms een fashionista, soms een messy mom

Soms een fashionista, soms een messy mom

Soms heb ik van die dagen, dan voel ik me net zo’n fashionista als de dames van Sex and the City, die serie. Zoals laatst, voor het eerst in een jaar, (ja dat is geen typefout, dat lees je goed, 1 jaar!) kwam onze haarstyliste weer een bij ons thuis om ons haar te doen. Dat van de meiden groeit amper en dat van mij is zo lang dat het niet opvalt als het een tijd niet geknipt wordt. Na het kleuren, knippen en stylen voelde ik me geweldig. De meiden vonden het wel leuk, maar in tegenstelling tot wat ik had verwacht vonden ze knippen alleen toch wel al echt genoeg. Geen kekke vlechten of hippe staartjes, de kids waren er niet treurig om, mama wel. 

Lees ook:
Dingen die je deed voor je moeder werd

Trots

En dan loop ik daarna over straat met m’n meiden, onze haartjes gedaan, frisse lentewind door de haren, kleertjes van de kids helemaal op elkaar afgestemd (op verzoek van de oudste natuurlijk) en dan ben ik zo trots op ons! Beetje jammer dat wanneer ik naar beneden kijk, ik me helaas moet realiseren dat niet alleen mijn haren lang op de schaar hebben moeten wachten. Natuurlijk wilde deze mama haar slippers aan bij de eerste zonnestraaltjes, maar een knipbeurt voor de teennagels mag dan eigenlijk ook niet ontbreken. Big fail! Het is duidelijk dat deze instagram mama nog een heleboel kan leren van de mede instagrammende, wel hippe mama’s.

Pluizend haar en uitgelopen make-up

Als ik daarna thuis in de spiegel kijk kom ik toch tot de conclusie dat die ik me niet kan voorstellen hoe die hippe, vlotte dames dat toch doen. Mijn haren zijn gaan pluizen, er zit een natte handafdruk op mijn leren jas en de lieve knuffel van m’n dochter na haar huilbui heeft het mooie lijntje boven mijn wimpers uitgeveegd tot net boven mijn neusvleugel (note to self: volgende keer maar weer gewoon make-up van het huismerk van de drogist). Het eerste dat ik eigenlijk wil doen zodra ik thuis kom is mijn mini achterste uit die skinny jeans trekken en een wijd t-shirt aantrekken, weer opgelucht kunnen ademhalen. Onze manen worden, voor zover mogelijk,  onzorgvuldig in een messy bun geknoopt en er worden alleen nog maar foto’s voor intern gebruik gemaakt. 

Soms even lak aan alles

Vandaag heb ik echt lak aan alles. Ik heb vanmorgen niet gedouched, alleen even mijn gezicht gewassen en mijn tanden gepoetst, schoon ondergoed en oude kleding aangetrokken. De resten make-up van gisteren zijn nog te zien op mijn oogleden. Vandaag was het tijd om op te ruimen. De kasten van de kinderen zijn uitgemest, de winterkleding opgeborgen, zomerkleding uit de opslag gehaald, gewassen, opgevouwen en in de kast opgeborgen, er werd een terras gelegd terwijl de jongste sliep zelfs een gazon aangelegd tot 22.00 uur op maandagavond. 

Nu zit ik voldaan en uitgeput op de bank, mijn haar met knopen wild langs mijn gezicht en ik kan eerlijk zeggen dat ik echt niet fris ben. Maar één ding is zeker, ik ga nu een foto maken en op instagram zetten. Misschien kunnen de hippe instagrammende mede-mama’s nog iets van mij leren (dit schrijf ik uiteraard met een grote grijns op mijn gezicht, maar er zit een zekere kern van waarheid in). We weten allemaal hoe het kan zijn, dat deel van onze levens kunnen we elkaar toch wat vaker laten zien en niet alleen de glamour (die bij ons meestal maximaal een half uur duurt en uren kost om in elkaar te flansen).

Anna is sinds oktober 2012 getrouwd met Davy. Haar dochter Emma maakte haar in oktober 2013 moeder. Dochter Robin volgde in december 2015. Hoewel de meiden niet lang na elkaar geboren zijn, is het krijgen van kinderen niet zonder slag of stoot gegaan. 

Naast mama-zijn, werkt Anna tien jaar op een notariskantoor in Amsterdam Zuid, aanvankelijk als secretarieel medewerker en inmiddels al een paar jaar als notarisklerk. Een spannende en uitdagende baan. Haar werk is een ontlading van thuis en thuis is de ontlading van haar werk, zo houdt dit elkaar in balans.

Naast haar liefde voor de kinderen en haar passie voor het werk, is Anna super geinteresseerd in natuurlijke voeding, tuinieren, sport ze zoveel mogelijk en is ze verzot op het kijken van films en series. 

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50