Simone: “Ik was zwanger van een drieling tot 15 weken, daarna 1 kindje overleden”

Simone: “Ik was zwanger van een drieling tot 15 weken, daarna 1 kindje overleden”

 

Wat was ze blij toen ze na drie miskramen en een IVF poging zwanger raakte. Er werden bij Simone drie embryo’s teruggeplaatst en deze nestelden alle drie in. Helaas bleek bij een controle echo dat er na 15 weken één kindje overleden was. 

Eroverheen zetten

“Mijn familie vond dat ik mij er maar overheen moest zetten, ik kreeg immers nog twee kindjes. Maar hoe zet je je hier overheen? Ik dacht de hele zwangerschap aan het derde kindje, dat in mijn buik bleef zitten tot de bevalling”. 

Niemand begreep mij

“Het was een zware bevalling, zeker ook emotioneel gezien. Natuurlijk was ik super blij met onze tweeling, maar ik dacht ook aan ons kindje dat overleden was. Ik kon er niet over praten, want niemand begreep mij op dat moment”. 

Lees ook: Heftig verhaal: Vivian (29) verloor haar drieling

24 jaar later

“Nog steeds denk ik er regelmatig aan. Mijn tweeling is inmiddels oud genoeg om te begrijpen dat ze een overleden broertje hebben. Dit weten ze doordat het een eeneiige tweeling zou geweest zijn en nog ééntje in een aparte vruchtzak. Eén kindje van de eeneiige tweeling is overleden. De reden heb ik nooit geweten. Het kan me soms nog verdrietig maken, zelfs nu 24 jaar later. De vraag waarom zal wel altijd door mijn gedachten blijven gaan”.

Simone heeft haar verhaal anoniem ingestuurd via onderstaand formulier.

Tags: Drieling

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Chudo

  Maar als alle 3 de embryos in nestelden na een terugplaatsing, hoe kan 1 ervan een eeneiige tweeling zijn? Dan zijn er toch 2 ingenesteld en heeft 1 ervan zich gedeeld??

 • .FamilyFirst

  Dat dacht ik ook

 • Chudo

  Ook apart dat er 3 zijn teruggeplaatst. Maar?goed neemt niet weg dat het heel verdrietig is voor deze vrouw.

 • MommyM1

  Waarschijnlijk is het hier niet hele a goed beschreven, maar zijn er twee genesteld, wat dus drie werden doordat één van de twee eitjes is gesplitst en dus een eeneiige tweeling is geworden. Maar dat staat hier niet correct inderdaad.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50