SGP wil abortusvoorlichting buiten kliniek 

SGP wil abortusvoorlichting buiten kliniek 

Abortus: het blijft een gevoelig onderwerp, zeker onder gelovige mensen. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij vindt dat de voorlichting omtrent het al dan niet plegen van een abortus moet gebeuren bij een organisatie die losstaat van de abortuskliniek.

Hij pleitte hier maandagavond voor in het Radio 1-programma Haagse Lobby. ‘Het idee is dat de hulpverlening wordt losgekoppeld van de uitvoering’, aldus van der Staaij. ‘Eenmaal in de kliniek is er al bijna geen weg meer terug. De onafhankelijke keuze moet wel met een gevoel van vrijblijvendheid en objectiviteit kunnen worden gemaakt.’

Van der Staaij voelt zich gesteund door een recent artikel van de Teldersstichting, het wetenschappelijke bureau van de VVD. Hierin wordt geopperd om het abortusdebat nieuw leven in te blazen vanuit het standpunt dat ook het ongeboren kind een individu met rechten is.

Onlangs kondigde de SGP al een groot onderzoek aan naar de vraag hoe er in Nederland nu eigenlijk echt over abortus wordt gedacht. De partij heeft het vermoeden dat er ten onrechte van wordt uitgegaan dat alleen christelijke partijen moeite hebben met de huidige abortuspraktijk in ons land.

Wat vind jij van het idee van de SGP? Hoe denk jij over dit moeilijke onderwerp?

Bron: Nu.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50