Sexy

Sexy
  • in Moeder
  • 6
  • 5363
  • 31/03/2016

Ik heb de gordijnen op onze slaapkamer dichtgetrokken en sta in slechts mijn onderbroek voor de grote passpiegel. De lampen blijven voorlopig nog eventjes uit. Zelfs in het donker voelt dit al als een hele overwinning. 

Een jaar geleden en heel wat kilo’s zwaarder vermeed ik mijn eigen reflectie als de pest. Spiegels stonden strategisch opgesteld in ons huis en ik plande het ramenlappen zodanig dat er een minimale kans bestond op een ontmoeting met mijn spiegelbeeld. Dat was misschien wel het echte dieptepunt en ik besloot een klein jaar geleden dan ook dat het roer drastisch om moest. Na het stoppen met roken, was afvallen mijn nieuwe doel om mij in vast te bijten.

Bikini, badpak of burkini
En nu, een jaar later, bekijk ik mijn nieuwe lichaam van top tot teen met een kritische blik. Binnenkort moet ik een cruciale keuze maken: Bikini, badpak of misschien wel gewoon een burkini. Kas heeft ons en passant laten weten dat er maar één ding belangrijk is op vakantie, en dat is het zwembad. Dus zal ik op zoek moeten naar een spiksplinter nieuwe zwemoutfit. Ik draai wat rond voor de spiegel waarbij mijn billen opeens worden belicht door het streepje licht dat weet te ontsnappen van de overloop. De cellulitis die toch echt nog steeds net onder mijn billen zichtbaar is, valt in het harde kunstmatige licht extra op en ik draai me snel weer terug. Misschien zijn zwemshorts nog een optie, of zo’n vintage badpak met lange pijpen? Op mijn buik en heupen zijn de lichte tijgerstrepen nog steeds zichtbaar, het resultaat van mijn zwangerschap en ook een beetje van al die koekjes die ik heb gegeten. Mijn zwembandjes hangen nog steeds gezellig een klein beetje over de rand van mijn onderbroek, maar al lang niet meer zo erg als voorheen. 

Mijn ogen dwalen omhoog naar mijn borsten. De dames hebben het afgelopen jaar helaas wat minder veerkrachtig doorstaan en het aanzicht is in natuurlijke, behaloze toestand momenteel een tikkeltje droevig. De dertig komt met rasse schreden dichterbij en mijn borsten lijken daar het meest onder te lijden. Ik slaag allang niet meer voor de potloodtest en denk dat ik er ondertussen wel een heel etui onder kwijt kan. Ik druk net boven mijn borstbeen mijn huid omhoog en trek zodoende mijn borsten ook wat omhoog. Als ik ze zo blijf vasthouden en met geknepen ogen door mijn wimpers heen kijk, lijken ze wel een klein beetje op de tieten van Carice van Houten. Van die prachtige prontige boobies die alle natuurwetten (en specifiek de zwaartekracht) lijken te tarten.

Borsten liften
Plots vult de kamer zich met licht, terwijl ik nog steeds halfnaakt, borst-goochelend voor de passpiegel sta. In de deuropening staat mijn vriend die een tikkeltje bedenkelijk naar mij kijkt. “Wat ben je aan het doen?”, vraagt hij al wijzend op mijn handen die nog steeds mijn borsten op onnatuurlijk wijze omhoog trekken. "Ik kijk hoe mijn tieten eruit zouden zien als ik ze zou laten liften. Misschien wil ik ze wel laten liften... Over een paar jaar ofzo", beken ik hem aarzelend. Bas lacht hartelijk, gaat naast mij staan en onze blikken kruisen elkaar in de spiegel. "Je borsten zien er fantastisch uit", zegt hij en hij slaat mij speels op mijn bil. "Echt hoor, ik vind ze prachtig", bevestigt hij nogmaals, waarbij hij zelfvoldaan over zijn eigen buikje wrijft en naar mijn spiegelbeeld knipoogt. Bas schaamt zich werkelijk waar nergens voor en lijkt al zijn imperfecties (en tevens die van mij) volledig te omarmen. En misschien heeft hij wel gelijk, misschien moet ik niet zo kritisch zijn. Tenslotte doet een goed passende beha of bikinitop wonderen voor mijn voorgevel. 

Sexy
De volgende dag start ik mijn jacht naar het perfecte zwemkostuum. Met mijn laptop zit ik aan de keukentafel naast Kas die op zeer artistieke wijze een Bob de Bouwer kleurplaat bewerkt. Met een half oog houdt hij ondertussen mijn beeldscherm in de gaten en plots beveelt hij mij weer omhoog te scrollen. Een bontgekleurd verf-vingertje wijst naar het blonde model dat in een zeer uitdagende pose een zwarte bikini etaleert. "Kijk, dat is mama!", zegt Kas en mijn zelfvertrouwen neemt direct exponentieel toe. Ik recht mijn rug en glimlach trots naar mijn zoon en vraag hem "Ohjaah, is dat mama?" Kas knikt bevestigend en zegt vervolgens "Ja, dat is mama. Maar toen jij nog sexy was."

Lees ook de vorige columns van Sanne!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Ik ben Sanne (bouwjaar 1987) en sinds 2012 de trotse moeder van Kas. Ik woon al veels te lang samen met mijn wederhelft Bas. Onze huisraad wordt verder aangevuld met één kat en twee honden die we door de jaren heen hebben verzameld. Ik ben gek op koken, films kijken, gamen en heb meer guilty pleasures dan ik eigenlijk wil toegeven.

Ik schrijf sinds 2012 op Babybytes over mijn avonturen als nieuwe moeder onder het pseudoniem Panini en nu mag ik verder als vaste columnist van Babybytes.

 

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50