Sensory-Play: wat is het precies?

Sensory-Play: wat is het precies?

Sensory-Play, oftewel spelen met de zintuigen, is een geweldige manier om je baby te helpen bij de opvoeding. Wat is het precies en waarom is het zo’n leuk idee voor jouw kleintje?

Wat is Sensory-Play?

Sensory-Play is een speeltechniek die de zintuigen van je baby prikkelt en stimuleert. Het gaat niet alleen om plezier hebben, maar ook om het bevorderen van de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van je kindje. Sensory-Play kan helpen bij het ontwikkelen van de fijne motoriek, het vergroten van het concentratievermogen en het leren begrijpen van de wereld om hen heen.

Leuke voorbeelden van Sensory-Play

  • Sensory bottles: vul transparante plastic flessen met water, glitter, kleine speeltjes of gekleurde kralen. Sluit de dop goed en laat je baby de flessen rollen en schudden. Het bewegende spektakel en de verschillende texturen zullen je kleintje zeker boeien.
  • Eetbare klei: maak je eigen eetbare klei met ingrediënten zoals appelmoes en havermout. Laat je baby het deeg verkennen met hun handen en zelfs een hapje nemen als ze dat willen. Het is veilig en leuk!
  • Rommelig spelen met eten: laat je baby experimenteren met verschillende soorten voedsel, zoals gepureerde groenten, yoghurt, of zelfs gekookte spaghetti. Het voelen, ruiken en proeven van verschillende texturen is een geweldige manier om hun zintuigen te stimuleren!

Waarom is Sensory-Play zo nuttig?

Sensory-Play biedt talloze voordelen voor de ontwikkeling van je baby:

  • Zintuiglijke ontwikkeling: het helpt bij het versterken van de zintuigen van je kindje, zoals tastzin, smaak, geur, zicht en gehoor.
  • Cognitieve ontwikkeling: Sensory-Play moedigt probleemoplossend denken aan en stimuleert de creativiteit.
  • Emotionele uitdrukkingen: het kan helpen bij het uiten van emoties en stressvermindering bij je baby.
  • Motorische vaardigheden: het bevordert de ontwikkeling van fijne en grove motorische vaardigheden, zoals grijpen, knijpen, en kruipen.
  • Band opbouwen met je kind: spelen versterkt de band tussen jou en je baby en zorgt voor kostbare momenten van interactie.

Kortom, Sensory-Play is niet alleen leuk, maar ook uiterst waardevol voor de ontwikkeling van je kleintje. Het stelt je uk in staat om de wereld om zich heen te verkennen op een speelse en betekenisvolle manier.

TikTok

Op TikTok zijn er genoeg ouders die aan Sensory-Play doen met hun kleine. Hieronder vind jij wat leuke voorbeelden!

@livethescottcottage My most viral idea ever ! #sensoryplay #sensoryplayideas #flisat #sensorybin #prekactivies #toddleractivities The Little Mermaid (Marimba Remix) - Harry Goes Boom!

@emmafearsmayo Toddler Sensory Activity I think this is Scarlet’s favorite activity that we’ve ever done! #toddleractivities #toddleractivitiesathome #toddleractivity #sensoryactivities #sensoryactivity #sensoryactiviesforkids #sensoryplay #sensorybins #sensorybin #ikeaflisatable #flisattableplay #flisattableideas #shavingcreicecream #icecream original sound - emmafearsmayo

@happyhandsonlearning Sensory play with tapioca pearls as taste safe water beads. Same feel, so easy and super fun! #sensoryplay #toddlermom #activitiesforkids Afrobeat - FASSounds

Doet jouw kleintje wel eens aan Sensory-Play? Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Waarom het goed is om met je kind naar de boerderij te gaan
Opvoedcoach: waarom je je kind niet de hele dag hoeft te vermaken

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50