Scheren tijdens de zwangerschap, tips & tricks

Scheren tijdens de zwangerschap, tips & tricks

Op een gegeven moment kom je op dat punt, dat je de boel daar beneden gewoon niet meer kunt zien. Dan zijn er twee opties, de harige boel laten staan of je vajayjay en benen met deze tips toch proberen te fatsoeneren. Wat doe jij tijdens de zwangerschap?

Neem de tijd

Als je toch bezig bent, neem er dan ook rustig de tijd voor. Je kunt er nou eenmaal niet zo goed bij. Raak niet gefrustreerd, want misschien lukt het na een tijdje rustig proberen wel.

Ga van tevoren in bad

In bad bereid je je al een beetje voor op het scheren. Door het warme water worden je huid en haartjes wat zachter, dit maakt het scheren makkelijker. Ook wordt je huid schoon en dat verminderd de kans op ontstekingen.

Gebruik een scherp scheermes

Gooi botte mesjes maar meteen weg. Zorg altijd dat je een goed, scherp scheermesje hebt, anders wordt het alleen maar lastiger om die hardnekkige haartjes weg te halen. En vergeet uiteraard niet een fijne scheergel. Van droog scheren wordt niemand blij.

Lees ook:
De 6 make-up essentials voor moeders

Pak er een krukje bij

Als je überhaupt al voorover kunt buigen, zal je het waarschijnlijk niet lang volhouden met je zwangere buik. Pak daarom een krukje om je been op te zetten of gebruik bijvoorbeeld de badrand of wc om op te steunen.

Gebruik een spiegel

Aangezien je alles daar beneden uit de losse pols doet en totaal geen idee hebt wat je doet, kun je je werkzaamheden af en toe even controleren met een spiegeltje. Weet je in ieder geval of je in de goede richting bezig bent.

Scheer jij je volledig tijdens de zwangerschap?

Tags: Beauty

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50