Schattige foto’s als protest tegen mommy shaming

Schattige foto’s als protest tegen mommy shaming
  • in Moeder
  • 3
  • 5673
  • 28/08/2018

Bewust voor fles- of borstvoeding kiezen, laten huilen of juist niet, thuisblijven of fulltime werken. Het maakt niet uit wat je als moeder kiest er zijn altijd anderen die er wel wat over te zeggen hebben. Vooral moeders hebben er een handje van om kritiek te geven. Fotografe Abbie Fox wil met haar nieuwe fotoproject aandacht geven aan mommy shaming. Want waarom doen we daaraan en laten we niet iedereen in zijn waarde?

“Toen ik voor het eerst moeder werd, kon ik soms wel huilen om de dingen die anderen tegen me zeiden, en dat waren vooral andere moeders. ‘Waarom kunnen we niet aardig doen tegen elkaar?’ vroeg ik me vaak zelf af. Als onze kinderen blij, gelukkig en gezond zijn, wat maakt het uit dat iedereen op een andere manier opvoedt?” zegt Abbie op haar Facebook-pagina. “We doen allemaal ons best. We voeden allemaal anders op en we moeten ons realiseren dat we allemaal verschillend zijn opgevoed en andere waarden en normen hebben die voor ons belangrijk zijn. We moeten een beetje meer liefde verspreiden.”

Lees ook:
Chrissy Teigen krijgt kritiek op borstvoedingsfoto en dit is wat ze zegt

Schattige foto's

Met haar nieuwste fotoproject laat ze zien over welke onderwerpen moeders elkaar bekritiseren en hoopt ze dat ervoor zorgt dat er niet meer aan mommy shaming wordt gedaan.

mommy shaming

mommy shaming

mommy shaming

 

Foto's: Foxy Photography

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50