Schattig: verzorgster leert orang-oetan borstvoeden

Schattig: verzorgster leert orang-oetan borstvoeden
  • in Moeder
  • 0
  • 910
  • 06/04/2023

Nieuwe moeders weten als geen ander dat borstvoeding geven niet altijd makkelijk is. Geloof het of niet, maar voor orang-oetan Zoe in het Amerikaanse Virginia, is dit hetzelfde. Withlee, de verzorgster van de aap en tevens ook nieuwe moeder, demonstreerde haar met liefde hoe dit in zijn werk gaat. 

Kennis delen 

Turner, die nog steeds haar eigen kind borstvoeding gaf, wilde Zoe graag helpen. Als een ouder die 'het in het begin heel moeilijk had' met haar borstvoedingsreis en "veel begeleiding en hulp nodig had", was Turner blij om haar kennis te delen. "Of het nu een orang-oetan of een mens is, ik wil gewoon elke nieuwe moeder helpen'', zei Turner in een persbericht. Net buiten het hek gaf Turner haar eigen baby Caleb borstvoeding in het bijzijn van Zoe in de hoop dat de aap zou leren van een live demonstratie. 

Succes 

Dit had succes, want 24 uur later zat het zoontje van de orang-oetan heerlijk bij mama te eten. Volgens de dierentuin zijn Zoe en haar naamloze zoontje gezond en hebben ze een goede band met elkaar!

Had jij moeite met borstvoeden aan het begin?

Lees ook

Zo haal je het beste uit je borstvoeding!
Dit kan je verwachten in de eerste week dat je borstvoeding geeft

Bron: thebump

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50