Schaterlach en verdrietige broer

Schaterlach en verdrietige broer

Weer een stapje gemaakt in haar o zo jonge dagen; een schaterlach! De aanstichter? Haar vader! Ze probeert hem standaard al te versieren en nu is de schaterlach erbij gekomen. Ik heb volwaardige concurrentie. Al is mijn concurrente natuurlijk de allermooiste en voel ik totaal geen jaloezie. Prachtkind dat ze is!

Grote broer en grote zus zijn helemaal gek op haar en helpen mama met de kleine waar ze kunnen helpen. Zo helpt grote zus met de boertjes en grote broer zorgt altijd voor een lach en haar speentje.

Lees ook de vorige blog van Sharon:
Was het maar weer zomer

Broer

Over die grote broer gaat het volgende stukje. Want ja, het moet me van het hart: wat een lieve, gevoelige jongen is het toch. De laatste tijd merk ik voornamelijk dat hij wat betreft school een enorme ommezwaai heeft gemaakt. Ging het vorig jaar echt super, nu lijkt het nu toch weer enigszins ‘ruk’ te gaan. De naschoolse activiteiten en de dagen met gym vindt hij super, maar als het een normale schooldag is dan begint het bij het wakker worden al. “Mama ik heb buik/hoofdpijn, ik voel mij niet zo lekker…" en ga zo maar door. Wat zou ik toch graag in zijn hoofd willen kijken wat er allemaal speelt.

Drama

Vanmorgen weer hetzelfde drama. Het is de dag van de schoolfoto’s. Hij heeft speciaal voor deze dag zelf afgelopen weekend een nieuwe outfit uitgezocht. Hij weet dat hij met zijn pasgeboren zusje,  Paige, op de foto mag, maar desondanks is het tranen met tuiten als we bij de klas kwamen.

Het ligt nu bij de juffrouw en bij de directrice en wij gaan het met mijn lieverd erbij bespreken (hij weet er vanaf). Maar wat is het moeilijk om hem elke dag weer met hetzelfde verdrietige gevoel daar achter te laten. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte van dit verloop, maar wat voel ik mij toch weer even een vreselijke moeder als ik hem daar in zijn verdriet achterlaat.

Ziek

Voor nu ga ik even snel verder, het huis is aan kant en Paige slaapt. Dus misschien haal ik er ook nog even een dutje uit, want kanttekening naast dit alles is dat ik ‘heerlijk’ ziek ben geworden gistermorgen. Bah.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Maandenlang schreef ze onder het pseudoniem 'Nummer-drie-op-komst', omdat ze in alle rust van haar zwangerschap wilde genieten. Maar nu ze is bevallen mag de hele wereld mee genieten van haar belevenissen! Sharon, onze BabyBytes-admin, die orde houdt op ons druk bezochte forum en toezicht houdt op onze forumbloggers, is bevallen van een dochter en schrijft regelmatig over haar belevenissen als moeder.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden