Samen stemmen in de senaat met je baby: het kan!

Samen stemmen in de senaat met je baby: het kan!

In de Amerikaanse senaat is het vanaf nu geen probleem om tijdens het stemmen je baby mee te nemen. Een beslissing die te danken is aan de Amerikaanse senator Tammy Duckworth en haar meedenkende collega’s.

De 50-jarige Duckworth werd onlangs moeder van haar tweede kind. Ze is een van de tien senatoren die tijdens hun zitting in de Amerikaanse senaat een kind hebben gekregen. Ze maakte zich zorgen over hoe ze het moederschap met haar werk moest combineren.

Lees ook:
Werk en mama zijn: zo denken wereldberoemde moeders erover

Voorbeeld geven

Onnodig vonden haar collega-senatoren. Zij vinden het juist belangrijk dat er een goed voorbeeld wordt gegeven wat betreft gezinsvriendelijk beleid. Ze stemden daarom unaniem voor een beleidswijziging dat baby’s voortaan zijn toegestaan tijdens stemmingen in de senaat.

tammy duckworth

Lees ook:
Ook een president moet omgaan met een peuterzoon met een eigen willetje

Niet alleen vrouwenkwestie

“Het ouderschap is niet alleen een vrouwenkwestie, het is een economische kwestie en eentje die effect heeft op alle ouders -  mannen en vrouwen zij wat dat betreft gelijk”, zegt ze in een verklaring.

“Hoe moeilijk het soms ook is om te schipperen tussen het moederschap en mijn werk als senator, ik ben niet de enige werkende ouder, en mijn kinderen zorgen ervoor dat ik toegewijd ben aan mijn werk en dat ik opkom voor hardwerkende gezinnen.”

Bron: BBC

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50