Recordbedrag aan donaties binnen voor onderzoek naar vroeggeboorte

Recordbedrag aan donaties binnen voor onderzoek naar vroeggeboorte

De Tikkie meer geboortegewicht' donatieactie die Fonds Gezond Geboren afgelopen jaar startte in samenwerking met de betaalapp Tikkie van ABN AMRO heeft voor hen een record bedrag binnengehaald. De reden om met kerst 2018 deze actie wederom in te zetten, want er is nog veel geld nodig voor onderzoek in de verloskunde.

5.000 baby's per jaar

Elk jaar worden in Nederland zo’n 170.000 baby’s geboren. 10% van deze kinderen maakt geen goede start en zo’n 1.300 van hen redt het zelfs helemaal niet en overlijdt… Het is de ambitie van Fonds Gezond Geboren om het aantal baby’s dat geen gezonde start heeft in 2030 met 30% te verminderen. Dit zijn ruim 5.000 baby's die door uw bijdrage de kans krijgen om wel gezond op te groeien.

“Eén of twee weken langer in de baarmoeder en één of twee ons meer gewicht bij geboorte is van ongelofelijk groot belang voor de ongeboren baby”, zegt Manon Benders, neonatoloog in het UMC Utrecht. “Het geeft een pasgeboren baby gewoon veel meer overlevingskans en minder kans op complicaties bij vroeggeboorte”.

Campagne

Voor de campagne is een korte video gemaakt op de Neonatale Intensive Care Unit van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De video toont de kwetsbaarheid van deze veel te vroeg geboren baby’s en vraag aandacht voor een tikkie meer geboortegewicht. Het filmpje wordt samen met de Tikkie-link verspreid via social media, influencers en de media.

Er worden nog veel teveel baby’s te vroeg geboren in Nederland. Een niet gezonde start kan levenslang tot complicaties leiden. Dat moet en kan beter. Van ruim 17.000 niet gezond geboren baby’s willen we in 2030 terug naar minder dan 12.000 en deze campagne gaat ons daar hopelijk een tikkie bij helpen”, aldus Caja Demeris, marketing & communicatie Fonds Gezond Geboren.

Over Fonds Gezond Geboren

Fonds Gezond Geboren is in 2014 opgericht. Fonds Gezond Geboren vindt dat élk nieuw leven een goede start verdient. Daarom werken zij samen met de beroepsorganisaties van verloskundigen (KNOV), gynaecologen (NVOG) en neonatologen/kinderartsen (NvK).

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50