Rechter verbiedt ouders doodzieke zoontje te laten behandelen

Rechter verbiedt ouders doodzieke zoontje te laten behandelen
  • in Baby
  • 4
  • 19645
  • 13/04/2017

Baby Charlie is ernstig ziek, maar zijn ouders willen een experimentele behandeling in de Verenigde Staten laten uitvoeren. De rechter heeft echter besloten dat Charlie niet meer behandeld mag worden, geheel tegen de wensen van de ouders in. Het internet ontploft: een onmenselijke uitspraak, vinden velen. 

Het acht maanden oude Britse jongetje werd geboren met een zeldzame, maar helaas ook dodelijke spierziekte. Zijn hersenen zijn beschadigd, hij kan zich niet bewegen en hij is doof. Al vanaf zijn geboorte was zijn levensverwachting slechts een paar maanden. Met behulp van de experimentele behandeling is er echter een (zeer kleine) kans dat zijn situatie wat zal verbeteren. Zijn ouders willen deze kans met beide handen aangrijpen. Zijn vader zegt: "Zolang Charlie vecht, willen wij met hem meevechten!" Inmiddels hebben ze al ruim een miljoen euro aan giften opgehaald om Charlie deze behandeling te kunnen geven. 

Uitspraak rechter

De artsen van Charlie zijn het niet eens met de plannen van zijn ouders. Ze vinden de behandeling te heftig en stellen dat de hersenbeschadiging nooit kan verbeteren. De kans dat zijn situatie ook maar een klein beetje beter wordt, is minimaal. Hem de hele wereld over laten vliegen voor pijnlijke behandelingen noemen zij onmenselijk. En de rechter is het dus met ze eens. "Met pijn in mijn hart, maar met volle overtuiging en in het belang van Charlie moet ik dit beslissen,” stelde die afgelopen week. 

No words....just devastation!

Een bericht gedeeld door #charliesfight (@charliesfight) op

Hartverscheurend

En hoewel de artsen ook het beste met Charlie voor hebben, kunnen wij ons goed voorstellen dat zijn ouders iedere strohalm van hoop vastgrijpen om hun zoontje te kunnen helpen. Het moet hartverscheurend zijn om te weten dat er érgens misschien hulp kan zijn - al is die maar minimaal - en die niet aan te mogen pakken. 

Het is niet bekend of Charlie's ouders in hoger beroep gaan, maar middels de hashtags #charliesfight en #prayforcharlie kunnen ze op veel steun rekenen. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50