Project baby:

Project baby:

De afgelopen maanden plaatsten wij iedere twee weken een column onder de titel 'Project baby'. We kregen superleuke reacties op de columns over onze (nog) anonieme schrijfster en haar herkenbare, hilarische verhalen over de weg naar een tweede zwangerschap. Momenteel is Sanne - want zo heet ze! - zwanger en ze houdt ons gelukkig nog steeds op de hoogte van haar zwangerschap. 

Zwanger... Ik moet het goede nieuws nog even op me laten inwerken. Het voelt ook nog steeds zo onwerkelijk. Onder de douche staar ik naar mijn, nu nog, platte buik en ik probeer me voor te stellen hoe groot hij zal zijn over acht maanden. Ik kan me er eerlijk gezegd nog niet echt een voorstelling van maken, ondanks dat ik het allemaal voor een tweede keer meemaak.  

Hoofdprijs

De rest van de dag voel ik me vederlicht. Ik lijk wel door de supermarkt te zweven op puur geluk en blijdschap. Met mijn hoofd in de wolken gooi ik mijn karretje vol en zonder er bij na te denken loop ik richting de vleeswaren en pak ik een bakje filet americain. Om eerlijk te zijn belanden er die dag wel meer verboden producten in de boodschappenkar waarvan ik pas veel later besef dat ik ze niet langer mag nuttigen. Maar mijn hoofd staat momenteel helemaal niet naar eventuele nadelen of beperkingen van het zwanger zijn, ik ben alleen bezig met het feit dat het ons gelukt is. Het voelt alsof we de hoofdprijs gewonnen hebben, na een aantal toch teleurstellende rondes.

In al mijn euforie vind ik het ook moeilijk om mijn enthousiasme te beteugelen. Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen en heb ook het idee dat de zwangerschap momenteel uit mijn poriën lijkt te druipen. Mijn wangen gloeien en mijn mondhoeken zijn in een permanente glimlach omhoog gekruld. Zouden ze het aan me kunnen zien, het overige winkelende publiek? En wat zeg ik tegen de buurvrouw als ze deze week even voor een borrel komt binnenwippen? Ik sla tenslotte nooit, echt nooit, een wijntje over.

Nu al kwaaltjes?

En mijn ouders zullen ook wel zo’n vermoeden hebben als ik het bij frisdrank hou op hun jubileumfeest, zeker na de ondubbelzinnige appjes in de familie-app. En voel ik me plots ook ineens een beetje misselijk bij het ruiken van de visafdeling? En mijn BH zit de afgelopen dagen ook al voor geen ene meter. Kan dat eigenlijk al, nu al grotere borsten? En wanneer ben ik eigenlijk precies uitgerekend? Mijn zorgeloze blije hoofd vult zich plots met duizend en één vragen.

Thuis aangekomen neem ik de moeite niet eens om de boodschappen eerst uit te pakken. Ik plof in de stoel, zet de PC aan en google ‘4 weken zwanger’. De eerste hit is uiteraard BabyBytes, mijn eigen oude, vertrouwde BabyBytes. Dat ik daar niet eerder heb aan gedacht. Ik kan onze vreugde en blijdschap natuurlijk gewoon delen op BabyBytes! Dus bij deze lieve lezers Sanne (Panini voor intimi) en Bas verwachten eind april hun tweede kindje.

We zijn super blij dat Sanne zwanger is, vooral omdat we haar nu mee mogen genieten van de komende, spannende en bijzondere maanden. Sanne is al zeventien weken zwanger momenteel, maar de columns lopen iets achter. Je kunt voorlopig dus alles over haar - toen nog prille - zwangerschap lezen! 

Wil je Sanne's eerdere columns teruglezen? Dat kan hier

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50