Primeur: moedermelk geproduceerd in laboratorium

Primeur: moedermelk geproduceerd in laboratorium
  • in Overig
  • 0
  • 1037
  • 22/06/2021

Misschien krijgen we er over een paar jaar nog een optie bij als het gaat om je baby voeden. Nu kun je kiezen tussen borstvoeding of flesvoeding, maar wellicht komt daar nog een optie bij: moedermelk die geproduceerd is in een laboratorium.

Zo is het de startup Biomilq gelukt om moedermelk na te maken uit vrouwelijke borstcellen. Volgens de makers is het melk dat het dichtst bij echte moedermelk komt. Zo zitten er dezelfde types proteïne, carbohydraten, vetten en bioactieve lipiden in.

Lees ook
De eeuwige discussie over borstvoeding en flesvoeding

Antistoffen

Wat wel in de melk ontbreekt zijn de antistoffen die je in borstvoeding kunt vinden. Toch zegt Dr. Leila Strickland die betrokken was bij de ontwikkeling van de nagebootste moedermelk: “Ook al zitten er geen antistoffen in, ons product komt toch het dichtst bij echte moedermelk vergeleken met flesvoedingsproducten.” Volgens de makers zal hun product binnen drie jaar verkrijgbaar zijn.

Dr. Strickland kwam op het idee toen bij haar de borstvoeding niet lukte. Samen met voedingswetenschapper Michelle Egger kwam ze tot de ontwikkeling van dit product.

Voedzame optie

Overigens is het niet de bedoeling om borstvoeding of flesvoeding te ontmoedigen. De makers willen moeder enkel en alleen nóg een voedzame optie voor hun baby geven. “Als een team van moeders en ouders zijn we ervan overtuigd dat er niet één juiste manier is om je kind te verzorgen, en elk gezin moet kiezen waarvan zij denkt dat dat het beste is. Er is niet een manier van voeden die voor iedereen goed is. We stellen meer keuzes beschikbaar die bij jouw leefstijl past.”

Bron: Huffingtonpost.co.uk

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50