Premature/zieke baby’s baat bij hulp ouders in het ziekenhuis

Premature/zieke baby’s baat bij hulp ouders in het ziekenhuis

Premature baby’s komen sneller aan en baby’s die ziek zijn, herstellen sneller als ouders mogen meehelpen in het ziekenhuis.

Als je kleine in het ziekenhuis ligt, wil je niets liever dan bij je kind zijn. Maar in plaats van een ‘bezoeker’ te zijn, is het beter om de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen met de verzorging van je kind.

Lees ook:
7 dingen die niemand begrijpt aan ouder-zijn van een prematuur

Hulp van ouders

Uit onderzoek onder 1.800 baby’s in Canada, Nieuw Zeeland en Australië blijkt dat de gezondheid van te vroeg geboren baby’s en baby’s die ziek zijn, baat heeft bij de hulp van hun ouders in het ziekenhuis. Dus in plaats van verpleegkundigen de temperatuur te laten opnemen of medicijnen te laten toedienen, is het beter als ouders die taken op zich nemen.

Zo blijkt dat premature baby’s sneller in gewicht toenemen en baby’s die ziek zijn, sneller herstellen.

Borstvoeding

Ook kwam naar voren dat dit ten goede komt van de borstvoeding. Bij premature/zieke baby’s van wie de ouders betrokken waren bij de verzorging van hun kind in het ziekenhuis, lukte het geven van borstvoeding beter dan bij baby’s bij wie de verzorging bij de verpleegkundigen lag.

Gezondheid

Onderzoeker Dr. Karel O’Brien: “Hoe zorg wordt gegeven aan het gezin, en niet alleen aan het kind, heeft een positieve invloed op de gezondheid van zowel het kind als het gezin. Het toenemen van gewicht, borstvoeding en de afname van stress bij de ouders zijn allemaal gekoppeld aan het feit dat ouders in een vroeg stadium betrokken zijn bij de zorg van hun kind. Ook heeft dit op langer termijn effect op het welzijn van het kind.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50