Weg met de stress: zo word je een super moeder!

Weg met de stress: zo word je een super moeder!
  • in Moeder
  • 0
  • 15437
  • 20/11/2021

Het leven van een vader of moeder kan soms zwaarder zijn dan je denkt. Slapeloze nachten, flesje hier, hapje daar, de huishouding, je werk, je partner, je vrienden. Je raakt er soms gestrest van! Maar er zijn manieren om je leven wat makkelijker te maken en een echte super moeder te worden.

Het leven kan hectisch zijn als ouder. Je wordt soms opgeslokt door de dagelijks beslommeringen en daar word je als ouder niet echt de vrolijkste van. Wat jammer als je kinderen dan de dupe zijn van jouw gestress. Gelukkig zijn er kleine dingen waardoor je meer kunt genieten van het moederschap en een echte super moeder wordt.

Lees ook:
De 7 beste adviezen aan een onzekere moeder

1. Boodschappen bezorgen

Het is wel wat duurder dan gewoon boodschappen doen, want de bezorgkosten kunnen soms wat aan de hoge kant zijn, maar je bespaart zo veel tijd als je je boodschappen laat bezorgen. Geen gedoe en gezeul meer in de winkel, maar gewoon lekker boodschappen doen vanaf de bank. Zo bespaar je een hoop tijd en getil met zware tassen.

2. Plastic

Eigenlijk is dit alles behalve milieuvriendelijk, dus durf het bijna niet op te schrijven, maar ik doe het toch: bespaar je tijd aan de afwas door een avondje van plastic bordjes met dito bestek te eten.

3. Workout

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Er zijn zat apps, of online video’s met perfecte workout voor thuis. Even een kwartiertje of half uurtje in het zweet werken in de ochtend en je voelt je een stuk frisser en vrolijker de rest van de dag.

4. Grapje!

Neem je kind af en toe lekker in de maling, ook als is het geen 1 april. En dan geen vervelende grappen, maar zo’n lekkere flauwe: leg bijvoorbeeld een bevroren boterham op zijn bord en beleg het met zijn favoriete beleg. Hopelijk breekt niemand een tand eraf en kunnen jullie er smakelijk om lachen. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer in de ochtend.

5. Klusjes

Niemand vindt klusjes in huis leuk om te doen, maar het is zo fijn als je niet alles hoeft te doen. Mijn kinderen zijn nu groot genoeg om ze af en toe naar de winkel te sturen voor als ik (weer) iets vergeten ben voor het avondeten. Tafeldekken en afruimen wordt ook door ze geregeld. Mijn oudste brengt de flessen naar de glasbak, mijn jongste helpt met het vouwen van de handdoeken. Maar ook kleine kinderen kunnen klusjes in huis doen. Al vanaf 18 maanden kunnen ze een beetje meehelpen, door bijvoorbeeld af te stoffen met een droge doek. Vinden ze hartstikke leuk!

Nu je wat tijd hebt bespaard, blijft er meer tijd over voor leuke dingen om samen te doen met je kids. Geniet ervan!

Heb jij nog leuke tips! Laat het ons hieronder weten!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50