Praktische tips: zo blijf je als mama heel makkelijk fit en gezond

Praktische tips: zo blijf je als mama heel makkelijk fit en gezond
  • in Moeder
  • 2
  • 8173
  • 22/06/2017

Gezonde, vitale ouders hebben meer energie om hun huishouden draaiende te houden, hun werk goed uit te kunnen voeren en leuke dingen te doen met hun gezin. Maar hoe zorg je er als moeder voor dat je gezond en fit blijft, als je al niet heel veel tijd hebt voor jezelf en als je 's avonds eigenlijk het liefst uitgeblust op de bank ploft? 

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd voor een perspresentatie van Stokke ter ere van de Athleisure Collection, die het jonge ouders makkelijker maakt om de hort op te gaan en te bewegen samen met hun kindje. We kregen sporttips van Olympisch kampioen Mark Tuitert en voedingstips van Vivian Reijs, die zich heeft gespecialiseerd tot gezondheidsexpert, orthomoleculaire voedingscoach en hormoontherapeut. Ik vertel jullie graag meer over de inspirerende tips die ik heb gekregen. 

Sporten

Laat ik maar meteen eerlijk zijn: ik heb in geen jaren een sportschool van dichtbij gezien. Aan een aantal apparaten gaan liggen sjorren is gewoon niks voor mij en ik laat dat dan ook graag voor wat het is. Maar het is voor jonge ouders wél aan te raden om enige vorm van beweging te gaan zoeken waar ze wel blij van worden, aldus Mark Tuitert. Met drie keer in de week een korte, maar intensieve training, wordt je fitter dan je voor mogelijk houdt. Het belangrijkste volgens Mark? Doe korte, maar effectieve oefeningen. In dat geval hoeft het niet heel lang te duren, maar werkt het wel echt! Ideaal dus voor de altijd drukke moeder!

Om de proef op de som te nemen, nodigde Mark ons uit een aantal van zijn oefeningen te doen. Met zijn afgetrainde lijf leek het inderdaad een piece of cake (waar het hart van vol is... ), al viel dat voor mij nogal tegen. Tijdens de 20 minuten squats, lunges en andere oefeningen deed ik fanatiek mee. Dat ik de volgende dag amper kon lopen en op kantoor werd uitgelachen, bewijst wat mij betreft inderdaad hoe effectief de training daadwerkelijk was. En dat ik vaker moet bewegen...

Voeding

Nadat we klaar waren met de training, konden we aanschuiven aan een perfect gedekte tafel, waar zo ongeveer ALLES op stond wat je maar kunt bedenken. Ik zat naast Vivian Reijs, dus besloot niet los te gaan op de wafels en pancakes, maar keurig wat fruit, yoghurt en salade te pakken. Zij vertelde over hoe ze zelf flink was afgevallen na haar studententijd en dat ze zich hier zoveel energieker door is gaan voelen, dat ze graag anderen ook wilde inspireren. 

Vivian liet ons een aantal gouden tips zien, waarvan de belangrijkste toch echt zijn: Eet meer groenten (gooi ze voor je kinderen desnoods door een smoothie of pureer de pastasaus), matig écht met suiker (en dit geldt ook voor je kinderen) en slaap zoveel je kan. Ze benadrukte dat af en toe iets lekkers en ongezond echt wel 'mag', dus dat bord bacon dat me aangaapte had ik prima kunnen pakken. Maar - heel gek - daar had ik na haar interessante speech helemaal geen trek meer in! 

Stokke Athleisure

Dan de reden waarom we allemaal samen waren in Hotel Arena: de nieuwe collectie van Stokke. Een prachtige nieuwe look voor de Xplory kinderwagen (waar wij oprecht fan van zijn!) en de draagzak van Stokke. Ik zou er bijna weer een kleintje voor willen... ;-)

Al met al was het een inspirerende ochtend en ik hoop echt dat moeders inderdaad begrijpen hoe belangrijk het is om toch even dat half uurtje voor jezelf vrij te maken om te bewegen of om inderdaad net even die moeite te doen om een gezonde maaltijd voor je gezin te bereiden. 

Wat doe jij om fit en gezond te blijven?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50